Το Skroutz και η Convert Group ξεκινούν συνεργασία με το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας Skroutz Market Intelligence για επίσημους εισαγωγείς και διανομείς επώνυμων προϊόντων. Μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας eRetail Audit Marketplace της Convert Group, το Skroutz θέτει τα δεδομένα πωλήσεών του στη διάθεση των brands που κατασκευάζουν και εμπορεύονται τα προϊόντα που διακινεί, ανά προϊόν και ανά κατηγορία προϊόντων.

Πλέον, τα 33.000 brands όλων των κατηγοριών του Skroutz αποκτούν, μέσω εμπορικής συμφωνίας, χρήσιμες πληροφορίες σε ημερήσια βάση και σχεδόν real-time πρόσβαση σε δεδομένα, όπως τζίρο λιανικών πωλήσεων συνολικό αλλά και ανά προϊόν, δεδομένα καλαθιού και συσχέτιση προϊόντων, δεδομένα ανταγωνισμού και κατηγορίας, δεδομένα πλοήγησης καταναλωτών και απόδοσης ενεργειών marketing.

Στις εταιρείες που ήδη έχουν αρχίσει να αξιοποιούν την υπηρεσία Skroutz Market Intelligence περιλαμβάνονται και οι Altex (Funky Buddha), Βιάν, Bic, Frezyderm, Kärcher, Mattel, 2XM Ελλάς. Η Γιώτα Τζαβάρα, Head of Partners Success της Skroutz, δήλωσε: «Η αξιοποίηση των δεδομένων που παρέχουμε σήμερα με τις υπηρεσίες Skroutz Market Intelligence παρέχει γνώση και προσφέρει μοναδικές δυνατότητες ανάπτυξης πωλήσεων. Η συνεργασία μας με την Convert Group ανοίγει νέους ορίζοντες σε αυτή την κατεύθυνση».

Ο Ανδρέας Πετρόπουλος, CEO της Convert Group, δήλωσε: «Με τον εκδημοκρατισμό των δεδομένων του, το Skroutz, μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας eRetail Audit Marketplace της Convert Group, αποσκοπεί στο να υποστηρίξει ακόμα περισσότερο το οικοσύστημα εμπορίου στην Ελλάδα και να ενδυναμώσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με χιλιάδες brands».