Στο λανσάρισμα ενός ενιαίου παγκόσμιου agency προχωρά το Havas Group, συνενώνοντας κάποια από τα PR shops του, θέτοντας κάτω από την ίδια ομπρέλα την παραδοσιακή earned media στρατηγική με social, content και experiential λειτουργίες.

Τα Havas PR Βορείου Αμερικής, Havas PR στο Manchester και Red Agency στην APAC μετατρέπονται όλα σε Red Havas. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης τα εγκαίνια ενός νέου γραφείου στο Λονδίνο, ενώ σχεδιάζει να επεκταθεί στην Ιαπωνία και τη Νότιο Αμερική μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

Του agency θα ηγείται ο Global Chief James Wright, ο οποίος είναι επίσης ο global chairman του Havas PR Collective. Όπως εξήγησε, η σύνδεση των παραδοσιακών PR με το social, το περιεχόμενο και το experiential αντανακλά τη σύγχρονη ανάγκη των brands να επενδύσουν σε αποτελεσματικά owned media στον ίδιο βαθμό με τα earned.

Το δίκτυο έχει επίσης δρομολογήσει αξιοσημείωτη επένδυση σε data και content, καθώς και σε εργαλεία που θα δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να διαμορφώνουν «brand newsrooms», μέσα από predictive analytics και AI. Η κίνηση της συγχώνευσης ακολουθεί τη συνένωση media και creative το 2017, ενώ ο Wright ανέφερε ότι εξετάζονται όλα τα PR agencies του group και τρόποι καλύτερης αξιοποίησής τους.
(Πηγή: TheDrum)