Στη λειτουργία του ChatGPT Plus, μιας υπηρεσίας με μηνιαίο fee 20 δολαρίων, η οποία δίνει στον χρήστη που το καταβάλλει προτεραιότητα κατά την πρόσβαση στο AI chatbot, ακόμη και κατά τις ώρες αιχμής, έναντι των χρηστών που τη χρησιμοποιούν δωρεάν, προχωρά η Open AI. Η εταιρεία γνωστοποίησε επίσης ότι η υπηρεσία θα διαθέτει ταχύτερο χρόνο απάντησης και πρόσβαση κατά προτεραιότητα σε νέα χαρακτρηριστικά και βελτιώσεις.

Παράλληλα, τις προσεχείς εβδομάδες, η OpenAI θα στέλνει προσκλήσεις για την υπηρεσία σε ανθρώπους που βρίσκονται στις ΗΠΑ και στη λίστα αναμονής της, ενώ μελλοντικά θα τις επεκτείνει και σε άλλες περιοχές. Μάλιστα, πριν μια εβδομάδα, η εταιρεία σκόπευε να λανσάρει μια εκδοχή της paid υπηρεσίας με fee 42 δολαρίων μηνιαίως, ωστόσο, η επιλογή των 20 δολαρίων θα παρείχε τη δυνατότητα στο ευρύτερο κοινό να τη χρησιμοποιήσει, όπως μαθητές και εταιρείες που χρειάζονται πρόσβαση σε αξιόπιστο AI-generated περιεχόμενο.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η εταιρεία, το ChatGPT δεν μετατρέπεται σε paid-only εργαλείο. Αντίθετα, θα συνεχίσει να είναι προσβάσιμο και δωρεάν με τους paid users «να συμβάλλουν στην παροχή ελεύθερης πρόσβασης σε όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται».

(Πηγή: The Verge)