Έτσι, λόγου χάριν, όλοι θεωρούν ότι φταίει η ελεύθερη αγορά όταν αυξάνουν οι τιμές σε διάφορα είδη ή υπηρεσίες, ενώ στην πραγματικότητα επικρατούν ολιγοπωλιακές συνθήκες, δηλαδή δεν λειτουργεί η ελεύθερη αγορά.

Στόχος του βιβλίου είναι να συμβάλει στον δημόσιο διάλογο και την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με σημαντικά οικονομικά ζητήματα που αγγίζουν την καθημερινότητα, όπως η πολιτική μεταρρυθμίσεων για την έξοδο από την κρίση, η καινοτομία στις επιχειρήσεις, η μεταναστευτική πολιτική, η δημογραφική συρρίκνωση, η σχέση παγκοσμιοποίησης και φτώχειας κ.ά.

Στους αποδέκτες του βιβλίου συγκαταλέγονται όλοι όσοι ασχολούνται με την οικονομική ανάλυση της καθημερινότητας, ερευνητές, δημοσιογράφοι, πολιτικοί. Ταυτόχρονα, το βιβλίο αυτό απευθύνεται και στο ευρύτερο κοινό, που δεν έχει ειδικές γνώσεις, αλλά ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για την ελληνική και τη διεθνή οικονομία.

Η συλλογή των άρθρων πραγματεύονται κρίσιμα ζητήματα με στόχο τη σύνδεση της οικονομικής θεωρίας με τα εφαρμοσμένα ζητήματα της ελληνικής και διεθνούς οικονομίας. Αναδεικνύονται οι ευκαιρίες, αλλά και οι απειλές πολλών τάσεων, όπως για παράδειγμα η παγκοσμιοποίηση και η δημογραφική συρρίκνωση. Απευθύνεται σε όλους όσοι ασχολούνται με την οικονομική ανάλυση της καθημερινότητας, π.χ. ερευνητές, δημοσιογράφοι, πολιτικοί.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού (Clark, Bologna), ενώ έχει εργαστεί και ως ειδικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων, ως ειδικός συνεργάτης στο Υπουργείο Οικονομικών και ως Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Έχει γράψει περισσότερα από 80 άρθρα σε επιστημονικά άρθρα και εκδόσεις. Ειδικεύεται στο χώρο της μακροοικονομικής ανάλυσης και πολιτικής, καθώς και στην ευρωπαϊκή και διεθνή οικονομία.

Έκδοση: Σταμούλης, 2010, Σελίδες: 224, Διαστάσεις: 17×24, Τιμή: €19,90 [www.stamoulis.gr]