Μετά από μήνες πολλαπλών προτάσεων εξαγοράς, το Διοικητικό Συμβούλιο της Paramount Global ενέκρινε τη συγχώνευση με τη Skydance Media, σε μια συναλλαγή με μετοχές και μετρητά αξίας σχεδόν οκτώ δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία αναλύεται ως εξής: Η Skydance Investor Group – η οικογένεια Ellison και η RedBird Capital Partners – θα επενδύσει 2,4 δισ. δολάρια σε μετρητά για να εξαγοράσει τη National Amusements, που κατέχει τον έλεγχο των μετοχών της Paramount. Επί του παρόντος, η National Amusements ελέγχει το 77% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου της Paramount.

Οι μη κάτοχοι μετοχών της National Amusement, τόσο οι μειοψηφούντες κάτοχοι μετοχών κατηγορίας Α, όσο και οι κάτοχοι μετοχών κατηγορίας Β, θα λάβουν μετοχές αξίας 4,5 δισ. δολαρίων, που αποτιμώνται σε 15 δολάρια ανά μετοχή. Οι μετοχές είναι «non-voting stock» στη νέα εταιρεία.

Η Skydance Media είναι εταιρεία παραγωγής ταινιών/τηλεοπτικών, η οποία ιδρύθηκε το 2006 από τον David Ellison, γιο του Larry Ellison, συνιδρυτή και τότε Διευθύνοντος Συμβούλου της Oracle Corporation. Στην εταιρεία που δεν έχει ακόμη όνομα, ο Ellison θα είναι Chairman/Chief Executive Officer και ο Jeff Shell, πρώην Chief Executive Officer της NBCUniversal, Πρόεδρος.

(Πηγή: MediaPost)