Ο ΣΕΠΟΑ εντάσσεται στον ΣΕΤΕ

Είναι ο 14ος πανελλήνιος φορέας επιχειρήσεων που εντάσσεται στον ΣΕΤΕ, εμπλουτίζοντας και ενδυναμώνοντας την εκπροσώπηση του ευρύτερου τουριστικού τομέα. Ο ΣΕΠΟΑ εκπροσωπεί τις αλυσίδες επώνυμης εστίασης με εκατοντάδες καταστήματα και χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα και οι επιχειρήσεις-μέλη του καταγράφουν σημαντικό μέρος του κύκλου εργασιών τους από την τουριστική κίνηση, εγχώρια και εισερχόμενη.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, δήλωσε σχετικά: «Η ένταξη του ΣΕΠΟΑ στον ΣΕΤΕ είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι εξασφαλίζει την εκπροσώπηση του συνόλου πλέον των επιχειρήσεων που ασχολούνται ή επηρεάζονται άμεσα και έμμεσα από τον τουρισμό. Ο χώρος της εστίασης και ιδιαίτερα της οργανωμένης και επώνυμης, συνιστά μια πολύ σημαντική και μεγάλου μεγέθους επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία τον τελευταίο χρόνο, εκτός από τον ύφεση έχει πληγεί και από την καταστροφική όπως αποδείχθηκε αύξηση του ΦΠΑ στο 23%».

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος του ΣΕΠΟΑ Αθανάσιος Παπανικολάου, δήλωσε: «Η απόφασή μας να εγγραφούμε στον ΣΕΤΕ είναι στρατηγικής σημασίας, διότι αφενός μεν, μας δένει με τον τουρισμό και αφετέρου, ενδυναμώνει την προσπάθειά μας που αυτή την περίοδο επικεντρώνεται στην επαναφορά του ΦΠΑ στο 13%».