Λεπτομέρειες σχετικά με τη φετινή, άκρως ιδιαίτερη διοργάνωση, μοιράζεται με το DF ο Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Σύμβουλος της Global Sustain.

DF: Let’s get phygital. Τι σας διαφοροποιεί από άλλα εκπαιδευτικά events που γίνονται αυτή τη χρονική περίοδο;

Μιχάλης Σπανός: Το τελευταίο διάστηµα, ελέω πανδημίας, αν και µιλάµε συχνά για zoom και webex meetings με αναρίθμητα digital events να πραγματοποιούνται στην εγχώρια αγορά, λίγα είναι αυτά που πραγματικά κατόρθωσαν να κερδίσουν τους συµµετέχοντες. Στόχος του επικείμενου event είναι να συνδυάσουμε τη φυσική παρουσία, με ασφαλή φυσικά τρόπο, με την digital εκδοχή, εξασφαλίζοντας attention, retention και interactivity.

Με την πολύτιμη αρωγή των συνεργατών μας όπως είναι η Cisco-Webex, η Sympraxis, η GEP, η TUV Austria Hellas και το NJV Athens Plaza, έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε ένα ασφαλές event, τηρώντας όλους τους κανόνες υγείας και ασφάλειας, δίνοντας συγχρόνως την ευκαιρία παρακολούθησής του από έναν απεριόριστο αριθμό ενδιαφερομένων, εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις.

Πιστεύετε ότι η παρούσα διεθνής συγκυρία, με την υγειονομική κρίση να παραλύει ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομικής δραστηριότητας, ευνοεί την εκπαίδευση σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης; Γιατί τώρα;

Η εκπαίδευση δεν σταματάει ποτέ και δεν παύει να αποτελεί ανάγκη σε οποιαδήποτε περίσταση. Ακόμα και τώρα, η υγειονομική κρίση και οι επιπτώσεις της αποδεικνύουν ότι η προσέγγιση στη βιώσιμη ανάπτυξη είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Προχωράμε μπροστά αφού συνειδητοποιήσουμε τον κοινωνικό μας ρόλο.

Την ευθύνη μας προς το κοινωνικό σύνολο, έτσι ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πολυεπίπεδες προκλήσεις. Είναι επιτακτική ανάγκη να εκπαιδευτούμε σε αυτό το κομμάτι και συνολικά στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης από την οποία εξαρτάται η ευημερία μας.

Πόσο εφικτό είναι να έχουν οι συμμετέχοντες στο event ένα 360°sustainability experience;

Ένα βασικό ερώτημα είναι πώς θα µπορέσουµε να κρατήσουµε το ενδιαφέρον των συµµετεχόντων υψηλό, πώς θα προσφέρουµε εµπειρίες που να τους ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις, αποκτώντας μια συνολική εμπειρία sustainability. Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε, αρκεί να δει κάποιος τους ομιλητές που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους και τις θεματικές ενότητες, οι οποίες αγγίζουν επίκαιρα ερωτήματα και τάσεις, προσφέροντας παράλληλα μια διαδραστική εμπειρία εντός και εκτός οθόνης.

Σε ποιους απευθύνεται το Forum;

Σε όσους επιθυμούν την ευημερία. Σε όσους θέλουν την ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα. Σε όσους αγαπούν τη γνώση και θέλουν να είναι ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις στο sustainability.

Τι θα «πάρουν» μαζί τους οι συμμετέχοντες φεύγοντας / κλείνοντας τις οθόνες τους από το Forum;

Πολύτιμη εμπειρία και γνώση που θα τους βοηθήσει να αλλάξουν τη νοοτροπία των οργανισμών τους οποίους εκπροσωπούν. Στο Forum θα αναλυθούν επίκαιρα θέματα όπως ESG, green economy, υπεύθυνη ηγεσία, υγεία και ασφάλεια, κυκλική οικονομία κ.ά. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν νέα skills και αυτοπεποίθηση, ενώ εξίσου σημαντική είναι και η αίσθηση της επανεκκίνησης και της κοινωνικής συμμετοχής μετά από μια περίοδο αβεβαιότητας και παύσης.