Η Tetra Pak προχώρησε στην επέκταση παραγωγής γιαουρτιού της Κρι Κρι, δημιουργώντας μία νέα μονάδα με διπλάσια δυνατότητα υποδοχής και αποθήκευσης γάλακτος, με την εγκατάσταση του μεγαλύτερου παστεριωτή γιαουρτιού στην Ελλάδα, όπως έγινε γνωστό σε συνέντευξη Τύπου της εταιρείας στο Ellinikon Experience Center.
Ο Βασίλης Ξενογιάννης, Διευθυντής Επεξεργασίας Τροφίμων της Tetra Pak, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα έργο γεμάτο προκλήσεις, καθώς η επέκταση ήταν ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία, και το ζητούμενο δεν ήταν απλώς να προστεθεί άλλη μία γραμμή παραγωγής. Η υλοποίηση έπρεπε να γίνει με την ελάχιστη δυνατή διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου, το οποίο λειτουργεί σχεδόν 24/7 για να ανταποκριθεί στη ζήτηση της αγοράς».
Παράλληλα, Tetra Pak και Κρι Κρι, προχώρησαν στην εγκατάσταση ενός νέου συστήματος ταχείας κατάψυξης υψηλής χωρητικότητας για οικογενειακές συσκευασίες και κύπελλα παγωτών, προκειμένου να υποστηριχθεί η αυξανόμενη ζήτηση στην ελληνική και διεθνή αγορά, με τις εργασίες να αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2025, όπως ανέφερε στην εκδήλωση ο Βασίλης Τσανός, Key Account Director της Tetra Pak. Τη θετική πορεία της εταιρείας επιβεβαίωσαν τα οικονομικά στοιχεία του 2023, με τον κύκλο εργασιών να κλείνει στα 60,91 εκατ. ευρώ (άνοδος 24,4%) και τα μικτά κέρδη στα 8,44 εκατ. ευρώ (+9,6%), με το 2024 να αναμένεται να κλείσει σε παρόμοια επίπεδα, όπως ανακοινώθηκε.