Για την ανάπτυξη καινοτομιών ψηφιακής ταυτότητας
Η Mastercard και η Microsoft ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για τη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν και διαχειρίζονται την ψηφιακή τους ταυτότητα.

Σήμερα, η επαλήθευση της ταυτότητάς του ατόμου στο διαδίκτυο εξαρτάται από τη φυσική ή τη ψηφιακή απόδειξη που παρέχεται από έναν κεντρικό φορέα, είτε πρόκειται για τον αριθμό διαβατηρίου, τη διεύθυνση κατοικίας, το δίπλωμα οδήγησης, τα διαπιστευτήρια του χρήστη ή άλλα μέσα. Αυτή η εξάρτηση προκαλεί μεγάλη δυσκολία, καθώς οι άνθρωποι καλούνται να θυμούνται πληθώρα κωδικών και υποβάλλονται καθημερινά σε πολύπλοκους τρόπους επαλήθευσης των στοιχείων τους και διαχείρισης των δεδομένων τους.

Μέσω της συνεργασίας, Mastercard και Microsoft στοχεύουν να δώσουν στους ανθρώπους έναν ασφαλή, άμεσο τρόπο για να επαληθεύουν την ψηφιακή τους ταυτότητα  ανά πάσα στιγμή. «Η δημιουργία μιας διαλειτουργικής υπηρεσίας ψηφιακής ταυτότητας μας βοηθά να βελτιώσουμε την εμπειρία και να προσφέρουμε ευελιξία και εξυπηρέτηση στον καταναλωτή σε πολλές διαφορετικές στιγμές της καθημερινότητάς του», δήλωσε η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.