Ο όμιλος Sani/Ikos και η GIC, διεθνής θεσμικός επενδυτής, προχωρούν σε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, στο πλαίσιο της οποίας η GIC καθίσταται βασικός μέτοχος του ομίλου μαζί με τη διοικητική του ομάδα.

Για τη συναλλαγή αυτή, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δ΄ τριμήνου του 2022 και υπόκειται σε συνήθεις κανονιστικές εγκρίσεις, η αξία του ομίλου Sani/Ikos αποτιμάται στα 2,3 δισ. ευρώ. Τη διοίκηση του ομίλου συνεχίζουν να ασκούν, ως Διευθύνοντες Σύμβουλοι και Co-Managing Partners, ο Ανδρέας Ανδρεάδης και ο Mathieu Guillemin, ενώ ο Σταύρος Ανδρεάδης γίνεται Επίτιμος Πρόεδρος του ομίλου.

Η νέα στρατηγική συμμαχία με την GIC θα ενισχύσει περαιτέρω τους απαιτούμενους πόρους για την υλοποίηση του πενταετούς επενδυτικού πλάνου του, ύψους άνω των 900 εκατ. ευρώ. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την GIC στον όμιλό μας και ανυπομονούμε να φέρουμε τη μαγεία του ομίλου Sani/Ikos σε ακόμη περισσότερους επισκέπτες στη Μεσόγειο, αλλά και ακόμη πιο πέρα», δήλωσαν ο Ανδρέας Ανδρεάδης και ο Mathieu Guillemin, CEOs του ομίλου Sani/Ikos.