Το διαχρονικό «σημάδι» της πανδημίας στον καταναλωτή είναι…

Ένα σύνολο ψυχολογικών και οικονομικών αλλαγών που αποτυπώνονται και στην καταναλωτική συμπεριφορά. Παρατηρήσαμε ραγδαία αύξηση του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου, ενώ ταυτόχρονα ο ψυχολογικός παράγοντας έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία, όπου οι καταναλωτές έδωσαν ιδιαίτερη βάση στην ασφάλεια των προϊόντων, ιδιαίτερη προτίμηση στα εγχώρια και τοπικά προϊόντα, καθώς και στη δυνατότητα δημιουργίας αποθεμάτων. «Γνωρίσαμε» συνεπώς εσπευσμένα τον καταναλωτή του μέλλοντος, χαρακτηριστικά του οποίου αναμένεται να μας απασχολήσουν διαχρονικά.

Αυτό που χρειάζονται σήμερα οι διαφημιζόμενοι από τα agencies, είναι…

Η στρατηγική σύμπνοια. Είναι ένας τρόπος δουλειάς και κοινής προσπάθειας με περισσότερους μακροπρόθεσμους στόχους που μπορούν ευέλικτα, με συνέπεια αλλά και προσαρμοστικότητα, να διαμορφώνουν το brand story. Υπάρχει η ανάγκη να δουλεύουμε με τα agencies ως partners και όχι ως vendors έργων.

Οι άνθρωποι αύριο θα αντιλαμβάνονται τις επιχειρήσεις ως…

Φορείς αλλαγής του παγκόσμιου γίγνεσθαι. H κοινωνία αποζητά οι επιχειρήσεις να λειτουργούν υπεύθυνα και σε σύνδεση μαζί της, ως ζωντανές οντότητες. Να λειτουργούν ουσιαστικά και να δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για όλα τα κρίσιμα ζητήματα, επεμβαίνοντας με δράσεις που θα κάνουν τη διαφορά, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τη βιώσιμη ανάπτυξή τους.

Good Marketing σημαίνει…

Στρατηγική. Πλάνο δράσεων που ενισχύει την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις ανάγκες του τώρα και υπευθυνότητα ώστε κάθε δράση να αντιπροσωπεύει τις αξίες και το όραμα της εταιρείας, με τρόπο που θα μπορείς τελικά κάθε μέρα να είσαι περήφανη για τη δουλειά και το έργο που παράγεις ως marketer!

Μια δουλειά που ζήλεψα είναι…

Εκείνη που δεν έχω ακόμη κάνει! Η στρατηγική πρόκληση που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσω αύριο, κάθε νέο, μικρό ή μεγάλο project που εν τη γενέσει του έρχεται πάντοτε να με ενθουσιάσει! Καταπιάνομαι κάθε φορά με ό,τι καινούργιο έρχεται με την ίδια αγάπη, επιμονή και περηφάνια. Όπως την πρώτη μέρα!

Εάν είχα το μαγικό ραβδί…

Θα ήθελα να βεβαιωθώ πως το τέλος αυτής της πανδημίας θα μας βρει σοφότερους, με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, αισιοδοξία και αλληλεγγύη.