Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης, συμμετείχε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στη συζήτηση «ΛΟΑΤΚΙ+ και Εργασία» που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Athens Pride.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδας, η προαγωγή της διαφορετικότητας και της συμπεριληπτικότητας στον χώρο εργασίας αποτελεί θεμέλιο της πολιτικής ανθρώπινου δυναμικού της Vodafone: «Και αυτό όχι μόνο γιατί είναι κοινωνικά δίκαιο, αλλά και γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι προάγοντας τη διαφορετικότητα και τη συμπεριληπτικότητα, μπορούμε να είμαστε μία καλύτερη επιχείρηση».

Ο Χάρης Μπρουμίδης επισήμανε ότι η εταιρεία διαθέτει μία ενεργή κοινότητα LGBT+, η οποία λειτουργεί και συμβουλευτικά προς τη διοίκηση της εταιρείας. Επιπλέον, επεσήμανε ότι προτού ακόμη το Σύμφωνο Συμβίωσης θεσπιστεί και για ζευγάρια του ιδίου φύλου, η Vodafone εξασφάλιζε τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και στον σύντροφο ή τη σύντροφο του εργαζομένου, ενώ σήμερα παρέχει γονική άδεια μετ’ αποδοχών σε κάθε νέο γονέα στην εταιρεία, είτε πρόκειται για βιολογικό γονέα είτε για γονέα μέσω υιοθεσίας, αναδοχής ή παρένθετης μητρότητας.