Η Freenow και το Ίδρυμα Konrad Adenauer για την Ελλάδα και την Κύπρο καλούν τους υποψηφίους βουλευτές να τοποθετηθούν για τις δημόσιες μετακινήσεις. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, επιβάτες και επαγγελματίες οδηγοί ταξί ιεράρχησαν τις ερωτήσεις που θα έθεταν στους υποψηφίους βουλευτές των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Από τη Δευτέρα 15 Μαΐου, οι απαντήσεις τους θα δημοσιευθούν στην ειδική ιστοσελίδα mobilitywatch.gr, η οποία έχει στόχο να γίνει μια ανοιχτή πλατφόρμα διαλόγου για τις δημόσιες μετακινήσεις στην Ελλάδα.

Αντίστοιχα, στο πλαίσιο της online στρογγυλής τράπεζας «KAS Talks» Web-TV, υποψήφιοι βουλευτές θα απαντήσουν on camera σε ερωτήσεις των επιβατών των ΜΜΜ και οδηγών ταξί.

Περαιτέρω, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από τους δύο φορείς 8 στους 10 χρήστες της Freenow (77,7%) θα αξιοποιούσαν μια απόφαση της επόμενης κυβέρνησης να προσφέρει «ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα δημόσια Μέσα Μεταφοράς, με αξία 49 ευρώ», όπως συμβαίνει στη Γερμανία, για να αφήσουν το ΙΧ στο σπίτι.