Τους φετινούς πρωταθλητές του Sports Marketing ήρθαν να βραβεύσουν, για 5η συνεχή χρονιά, τα Sports Marketing Awards 2022, τα οποία διοργανώνει η Boussias. H τελετή απονομής των συγκεκριμένων επιχειρηματικών βραβείων πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 28 Μαρτίου, με σκοπό να τιμήσει τα κορυφαία sports marketing clubs, brands και agencies, τα οποία ξεχώρισαν για τα projects και τη δραστηριότητά τους.

Επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του θεσμού και της αγοράς, τα Sports Marketing Awards της Boussias σημείωσαν, για 2η συνεχή αγωνιστική περίοδο, νέο ρεκόρ στον αριθμό των υποψηφιοτήτων που υποβλήθηκαν. Στην τελετή, την οποία παρουσίασε ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής, έδωσαν το «παρών» περισσότερα από 150 στελέχη και σημαίνουσες προσωπικότητες του χώρου, μεταξύ των οποίων και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Παναγιώτης Γιαννάκης, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής

«Να δημιουργήσουμε καλύτερο μέσο όρο προβολής του αθλητισμού»
Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε 29μελής Κριτική Επιτροπή από στελέχη της Ελλάδας, υπό την προεδρία του Παναγιώτη Γιαννάκη. Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, σημείωσε τα εξής: «Ήταν τιμή μου που συμμετείχα στην Κριτική Επιτροπή. Από νεαρός, όταν άρχισε το μπάσκετ να γίνεται δημοφιλές, πάντοτε έλεγα ότι όλοι εσείς, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ και τα στελέχη του marketing, θα μπορούσατε να εκτοξεύσετε το άθλημα.

Θέλω, λοιπόν, να σας παρακινήσω, μέσα από αυτήν την εκδήλωση, να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο μέσο όρο επικοινωνίας και προβολής του αθλητισμού στην πραγματική του διάσταση. Έχουμε τεράστιους αθλητές και έχουμε πετύχει συγκλονιστικές διακρίσεις, όμως αυτό που θα δώσει πραγματικά μεγάλη ώθηση είναι να πείσουμε τον κόσμο για την αξία του αθλητισμού. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για τις ωραίες υποψηφιότητες που κατέθεσαν. Εύχομαι τα καλύτερα να έρχονται».

Επιπλέον, απονεμήθηκαν και 2 τιμητικά βραβεία, τα οποία συγκίνησαν και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων:

  • Στον διεθνή μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου για τη συμβολή του στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση γύρω από τον αυτισμό.
  • Στον αρχηγό Γιάννη Φουντούλη και την Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης των Ανδρών για την ανιδιοτέλεια, το ήθος και την αθλητική αριστεία που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
  • Αναλυτικά ο πίνακας με τους νικητές, δηλώσεις και φωτογραφικό υλικό από την απονομή στο website των βραβείων, www.sportsmarketingawards.gr.

Στο πλαίσιο των Sports Marketing Awards 2022, οι μεγάλοι νικητές, οι οποίοι απέσπασαν τα of the Year βραβεία της διοργάνωσης είναι οι ακόλουθοι:

  • Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ως Sports Marketing Club of the Year.
  • Ο ΟΠΑΠ ως Sports Marketing Brand of the Year.
  • Η The Magic Bus ως Sports Marketing Agency of the Year.

Αντίστοιχα, με Platinum βραβείο, την υψηλότερη βαθμολογία ανά ενότητα, τιμήθηκαν οι παρακάτω διαγωνιζόμενοι:

  • H ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 στις ενότητες «Best in Sports Marketing | Clubs, Associations & Events» και «Best Content for Sports».
  • Ο ΟΠΑΠ στην ενότητα «Best in Sports Marketing | Retail Brands».
  • To Υφυπουργείο Αθλητισμού, η Motorsport Greece και η The Magic Bus στην ενότητα «Best Sports Events».
  • Η EKO στην ενότητα «Best Sports Sponsorships».

Στο ομαδικό πνεύμα και την ομαδική εργασία απέδωσαν τη μεγάλη διάκρισή τους οι νικητές των of the Year βραβείων των φετινών Sports Marketing Awards, συμφωνώντας ότι ο επαγγελματισμός, η συνέπεια, η ποιότητα, αλλά και η εμπιστοσύνη αποτελούν τη συνταγή για την επιτυχία, όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και ευρύτερα στη ζωή.

Λεωνίδας Παπαβασιλάκης, Εμπορικός Διευθυντής, ΠΑΕ ΟΦΗ 1925

Sports Marketing Club οf The Year – ΠΑΕ ΟΦΗ 1925
«Τα σπορ είναι το τελευταίο κοινωνικό κίνημα του πλανήτη»
«Είμαστε χαρούμενοι που, για 2η συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα μας αναδεικνύεται ως το Sports Club οf the Year. Ο Κρόιφ έλεγε “διάλεξε τον καλύτερο παίκτη σε κάθε θέση. Θα καταλήξεις όχι σε μια δυνατή ομάδα, αλλά σε 11 δυνατές μονάδες”. Στον επαγγελματισμό, τη συνέπεια αρχών και πράξεων των ανθρώπων του ΟΦΗ, οι οποίοι υλοποιούν το πρόγραμμα και τη στρατηγική marketing και επικοινωνίας: σήμερα, σε αυτούς αποδίδεται αυτή η διάκριση. Και έχουν ονόματα: Μανώλης Βογιατζάκης, Νώντας Καργάκης, Μένια Σιδεράκη, Ειρήνη Καραμηνά, Λευτέρης Αποστολάκης, Αντώνης Χρονάκης. Τα μέλη μιας δυνατής ομάδας. Με τα σπορ να είναι το τελευταίο κοινωνικό κίνημα του πλανήτη, κλείνω με τη φράση του Αλμπέρ Καμύ -υπήρξε τερματοφύλακας ως νέος- και την αποδίδω στον ΟΦΗ και τους ανθρώπους του. “Όλα όσα ξέρω για την ηθική και την αίσθηση του καθήκοντος, τα έχω μάθει από το ποδόσφαιρο”».


Γιάννης Ρόκκας, Chief Marketing Officer , ΟΠΑΠ

Sports Marketing Brand of The Year – ΟΠΑΠ
«Κρατήσαμε το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και δράσεων»
«Η βράβευση της εταιρείας μας μέσα από τον θεσμό των Sports Marketing Awards, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ο ΟΠΑΠ, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του ελληνικού αθλητισμού διαχρονικά, βασίζεται στην ομαδική δουλειά και στο ομαδικό πνεύμα. Σε μία δύσκολη περίοδο, λόγω της πανδημίας, με τους περιορισμούς και τις διαφορετικές συνθήκες της καθημερινότητας, καταφέραμε και κρατήσαμε το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και δράσεων του ΟΠΑΠ, έχοντας πάντα στο επίκεντρο των δράσεών μας τους συνεργάτες και, φυσικά, τους πελάτες μας. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να έχει υλοποιηθεί χωρίς την άψογη συνεργασία και την αμέριστη υποστήριξη από τις ομάδες και τους αθλητές που συνεργαζόμαστε. Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι το sports marketing στη χώρα μας έχει κάνει αρκετά βήματα μπροστά. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ηγούμαστε αυτής της εξέλιξης και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα μπορούμε να υλοποιήσουμε ακόμα καλύτερες και πιο επιτυχημένες ενέργειες».


Γιώργος Παπαζαφειρόπουλος, Managing Partner, The Magic Bus

Sports Marketing Agency of The Year – The Magic Bus
«Σχεδιάζουμε καθημερινά μοναδικά experiential events»
«Ικανοποίηση, χαρά και ευγνωμοσύνη. Αυτά νιώθουμε στη Magic Bus για τη διάκρισή μας ως Sports Marketing Agency of the Year. Ικανοποίηση, για την ομάδα μας που κάνει καθημερινά αυτό που αγαπάει. Χαρά, γιατί καταφέρνουμε να σχεδιάζουμε μοναδικά experiential events. Ευγνωμοσύνη, στους συνεργάτες μας για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν επί σειρά ετών. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, τη Motorsport Greece και την ΕΚΟ για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Το όνειρο της επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ έγινε πραγματικότητα και είναι τιμή μας που είμαστε μέρος αυτής της επιτυχίας. Και ένα ακόμα “ευχαριστώ” στην Adidas, μια εταιρεία την οποία θεωρούμε πλέον οικογένειά μας και που μαζί ξεπερνάμε κάθε πρόκληση, κάνοντας το αδύνατο, δυνατό. Σας ευχαριστούμε πολύ, τα καλύτερα έρχονται!».