Στα 28,5 δις οι δικτυωμένες συσκευές και συνδέσεις
Τη μεγαλύτερη αύξηση της κίνησης στο internet από κάθε άλλη περίοδο στην ιστορία του διαδικτύου προβλέπει για την επόμενη πενταετία η Cisco.

Σύμφωνα με τον δείκτη Visual Networking Index (VNI), έως το 2022, από τα παγκόσμια δίκτυα θα περάσει περισσότερη κίνηση IP από ό,τι σε όλες τις προηγούμενες «χρονιές διαδικτύου» μαζί, έως το τέλος του 2016. Έως το 2022, το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι χρήστες του διαδικτύου, πάνω από 28 δισεκατομμύρια συσκευές και συνδέσεις θα είναι διασυνδεδεμένες, ενώ το βίντεο θα αποτελεί το 82% του συνόλου της κίνησης IP.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι περισσότερες από τις μισές συσκευές και συνδέσεις θα είναι machine-to-machine, αυξημένες από το 34% το 2017. Αύξηση και για τις ταχύτητες, καθώς η μέση ταχύτητα των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο θα διπλασιαστεί περίπου από 39 Mbps σε 75,4 Mbps, αυτή των συνδέσεων Wi-Fi θα υπερδιπλασιαστεί φτάνοντας τα 54 Mbps, ενώ η αντίστοιχη για κινητές συνδέσεις θα υπερτριπλασιαστεί από τα 8,7 Mbps σε 28,5 Mbps.