Εκκρεμεί η ολοκλήρωση της απορρόφησης της εταιρείας από τη Bazaar
Στο τέλος Φεβρουαρίου λήγει η κρίσιμη προθεσμία των 45 ημερών, για να ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία πώλησης των καταστημάτων της αχαϊκής αλυσίδας super market, Κρόνος, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες βρίσκονται στην τελική ευθεία, προκειμένου να διευθετηθεί και τυπικά η διαδικασία.

Στελέχη της αγοράς που γνωρίζουν την εξέλιξη της επικείμενης συμφωνίας, επισημαίνουν ότι η διαδικασία συνεχίζεται απρόσκοπτα, μετά την παράταση που δόθηκε στις αρχές του έτους. Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία επρόκειτο αρχικά να ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουαρίου του 2019. Η διάθεση όλων των εμπλεκόμενων μερών, δηλαδή των Σκλαβενίτη, οικογένειας Καρακίτσου, Δήμου Βερούκα και Alpha Bank, είναι κοινή, ούτως ώστε να πάψει να υφίσταται το συντομότερο δυνατόν η συγκεκριμένη εκκρεμότητα.

Η Κρόνος διαθέτει 17 μεσαία super market στην Πάτρα και στο Ρίο. Στο πλαίσιο της διαδικασίας, το 45% των μετοχών της Κρόνος έχει ενεχυριαστεί από τις τράπεζες, οι οποίες κρατούν το κλειδί που ανοίγει την πόρτα στον Δήμο Βερούκα. Η οικογένεια Καρακίτσου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης αναμένεται να λάβει αντίτιμο, ύψους 4 εκατ. ευρώ, καθότι το συγκεκριμένο ποσό αποτελεί το υπόλοιπο της οφειλής που έχει προκύψει μετά το κούρεμα του 50% σε οφειλή 8 εκατ. ευρώ, μέσω της συμφωνίας εξαγοράς του Μαρινόπουλου από τις Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη.

Με το συγκεκριμένο ποσό, η οικογένεια Καρακίτσου, θα ικανοποιηθεί για την απαίτηση που διατηρεί για το 45% των μετοχών, ενώ είχε προηγηθεί η πώληση του 55% στο Μαρινόπουλο. Σημειώνεται ότι η επωνυμία Κρόνος Καρακίτσος ΑΕΒΕ αναμένεται να αλλάξει όταν ολοκληρωθεί και τυπικά η απορρόφηση της εταιρείας από τη Bazaar του Δήμου Βερούκα.