Με στόχο να είναι προσβάσιμη σε όσο το δυνατόν περισσότερους θεατές, καθώς και στο σύνολο των νικητών, η τελετή απονομής των Epica Awards θα προβληθεί και φέτος ζωντανά διαδικτυακά. Θα λάβει χώρα στις 8 Δεκεμβρίου στις 6μμ CET και θα μεταδοθεί μέσω streaming σε Linkedin και YouΤube.

Οι θεατές θα δουν όλα τα έργα που θα κατακτήσουν Grand Prix και Χρυσές διακρίσεις, καθώς και αποσπάσματα από τις διαβουλεύσεις του Grand Prix jury στο Λονδίνο. Οι Αργυροί και Χάλκινοι νικητές θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης την επόμενη ημέρα.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής φέτος είναι ο David Griner, πρώην International Editor του Adweek και συνιδρυτής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Creative Ladder.

Ο Editorial Director των Epica Awards, Mark Tungate, σχολίασε: «Τα τελευταία χρόνια, έχουμε διαπιστώσει ότι ένα event που προβάλλεται σε live streaming συνιστά έναν αποτελεσματικό και δημοκρατικό τρόπο προσέγγισης ενός μεγάλου ακροατηρίου, επιτρέποντας σε όσους παρακολουθούν να τιμήσουν τα νικητήρια έργα μαζί μας».