Από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου και για 5η χρονιά θα πραγματοποιηθεί, στη Σύρο, το ελληνικό τουρνουά 3×3 Stoiximan AegeanBall Festival, στο οποίο θα συμμετάσχουν αθλητές του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ολυμπιονίκες, παιδιά ακαδημιών, νέοι και νέες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες.

Η συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης έγινε παρουσία του εμπνευστή της διοργάνωσης Γιώργου Πρίντεζη, του Αντιδημάρχου Αθλητισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, Ιωάννη Βρούτση, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Progame, Γιάννη Λάσκαρη και του Vice President της Stoiximan, Πάνου Κωνσταντόπουλου.

Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης είναι η Stoiximan, ενώ στο πλαίσιο της δράσης ΕΚΕ της, η Ikea συνεχίζει να εξοπλίζει και να στηρίζει και τη φετινή διοργάνωση. Το Stoiximan AegeanBall Festival υποστηρίζουν ήδη οι Αdidas, Seneca, Flexcar, OroEora Printezis, Spalding, Human Τecar, TGI, Tusks Digital Media, Kois Optics, Island Packaging, Windoor. Διοργανωτές του Stoiximan AegeanBall Festival 2023 είναι η Progame και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης. Οι εγγραφές για τη διοργάνωση έχουν ξεκινήσει.