Συνδυάζει ολοκληρωμένη εμπειρία gaming, με αποκλειστικές εφαρμογές και υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης

Βασισμένο στην «κληρονομιά» του PlayStation να προσφέρει ολοκληρωμένες εμπειρίες gaming, το σύστημα PS Vita θα επιτρέπει στους χρήστες να δοκιμάζουν νέους τρόπους παιχνιδιού, μέσω μιας σειράς χαρακτηριστικών, όπως η OLED οθόνη αφής, αλλά και η οπίσθια επιφάνεια αφής (touch pad), οι διπλοί αναλογικοί μοχλοί, οι αισθητήρες κίνησης και οι δύο κάμερες.

Για το PS Vita, βρίσκονται σε διαδικασία παραγωγής περισσότερα από 80 παιχνίδια τόσο από τη Sony, όσο και από συνεργαζόμενες εταιρείες και στούντιο παραγωγής, -όπως τα LittleBigPlanet, Wipeout 2048, Resistance: Burning Skies, Uncharted Golden Abyss, Assassin’s Creed της Ubisoft, FIFA της EA Sports, Call of Duty της Activision κ.ά.

Επιπλέον, χάρη στην υποστήριξη 3G και Wi-Fi, θα προσφέρει μια ακόμη πιο ολοκληρωμένη εμπειρία gameplay και θα επιτρέψει στους χρήστες να συνδέονται και να παίζουν με τους φίλους τους και όλους τους κατόχους PS Vita, μέσω των αποκλειστικών εφαρμογών, «near» και «Party». Επίσης, θα είναι διαθέσιμη μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας, όπως το Facebook, το Foursquare, το Skype και το Twitter.