Το γεγονός ακούγεται παράδοξο, αν αναλογιστεί κανείς τη συνεχή πτώση των print media, με την κυκλοφορία των καθημερινών digital και print εφημερίδων να έχει μειωθεί κατά 42% μεταξύ 2005 και 2017, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Pew Research Center. «Δισεκατομμυριούχοι από τον κλάδο της τεχνολογίας βλέπουν τη σταθερή αξία των έντυπων προϊόντων, ακόμα και όταν οι άνθρωποι των ίδιων των media δεν τη βλέπουν», αναφέρει ο Samir Husni, Director του Magazine Innovation Center στο University of Mississippi.

Υπάρχει αξία στην ιστορία ενός print brand, ενώ ένα έντυπο προϊόν είναι λιγότερο αναλώσιμο από ένα ψηφιακό, το οποίο διαβάζεις και διαγράφεις με ένα click, προσθέτει ο ίδιος. Στους επιχειρηματίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στον τομέα αυτό περιλαμβάνεται και ο Warren Buffett με την εταιρεία Berkshire Hathaway, η οποία κατέχει 31 ημερήσιες εφημερίδες, αγορασμένες στην πλειοψηφία τους μεταξύ 2011 και 2012. Το 2013, ο CEO της Amazon Jeff Bezos εξαγόρασε την Washington Post και ο John Henry, ιδιοκτήτης των Red Sox, εξαγόρασε την Boston Globe.

Το 2017, η Laurene Powell Jobs, μέσω της Emerson Collective, εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο του περιοδικού Atlantic magazine, ενώ νωρίτερα φέτος, ο φαρμακοβιομήχανος και χειρουργός Patrick Shoon-Shiong απέκτησε τους Los Angeles Times. «Νομίζω ότι οι καλύτεροι από τους δισεκατομμυριούχους media owners -Jeff Bezos, John Henry, Patrick Soon-Shiong-
το κάνουν από έναν συνδυασμό δημοσίου πνεύματος και εγωισμού. Δημοσίου πνεύματος γιατί επιθυμούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διάσωση σημαντικών για τη δημοκρατία ιδρυμάτων, και εγωισμού καθώς ενισχύεται το δημόσιο προφίλ τους», αναφέρει ο Dan Kennedy, συγγραφέας του «The Return of the Moguls: How Jeff Bezos and John Henry Are Remaking Newspapers for the Twenty-First Century».
(Πηγή: marketwatch.com)