Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και η βράβευση των συμμετοχών στον θεσμό.

Με την Purina να αναδεικνύεται «Pet Company of the Year» και την Purina Pro Plan να αναδεικνύεται «Pet Brand of the Year» ολοκληρώθηκε η βράβευση στα βραβεία που ανέδειξαν την αριστεία και την καινοτομία σε προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με τα κατοικίδια συντροφιάς.

Τα βραβεία, που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την BOUSSIAS, προσκάλεσαν όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του pet industry, να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους και να διεκδικήσουν τη θέση τους στους καλύτερους του κλάδου. Η μεγάλη συμμετοχή και το υψηλό επίπεδο όλων των υποψηφιοτήτων, τόσο σε επίπεδο ποιότητας, όσο και σε επίπεδο καινοτομίας, ήταν από τα χαρακτηριστικά των Pet Awards 2020.

Τα Grand Awards του θεσμού
Μεγάλος νικητής της διοργάνωσης ήταν η Purina, η οποία κέρδισε τον τίτλο «Pet Company of the Year» και το Purina Pro Plan, το οποίο και πήρε τον τίτλο «Pet Brand of the Year». Επίσης, στα Grand Awards, η Hill’s Pet Nutrition, με το «Hill’s Prescription Diet GastroIntestinal Biome» κέρδισε το Platinum βραβείο ως «Προϊόν της Χρονιάς για Σκύλους», η Purina, με το «Purina Pro Plan Cat για στειρωμένες γάτες με Optirenal» κέρδισε το Platinum βραβείο ως «Προϊόν της Χρονιάς για Γάτες» και η Vet Medica, με την «Κινητή Μονάδα Υγείας για Ζώα Συντροφιάς» κέρδισε το Platinum βραβείο ως «Υπηρεσία της Xρονιάς για Kατοικίδια».

Από τη σκοπιά της κριτικής επιτροπής
Με πρόεδρο την Δρ. Αθηνά Τραχήλη, Πρόεδρο του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αντιπρόεδρο της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κτηνιάτρων, Τομέας Ελεύθερων Επαγγελματιών, την κριτική επιτροπή συνέθεσαν 34 σημαντικές προσωπικότητες, ανάμεσά τους διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και επαγγελματίες του pet industry, όπου και ανέδειξαν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα, τις πρωτοποριακές υπηρεσίες, καθώς και τις καινοτόμες επιχειρήσεις που προσφέρουν ουσιαστική φροντίδα και ευζωία στα κατοικίδια ζώα.

Η Δρ. Αθηνά Τραχήλη ανέφερε: «Ως Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τον τρόπο διεξαγωγής των Pet Awards και να δηλώσω τα διαπιστευτήριά μου, τόσο για την αξιοπιστία του θεσμού και των υποψηφιοτήτων, όσο και για την αντικειμενικότητα των κριτηρίων ως προς το επίπεδο των υπηρεσιών, την ποιότητά τους, την καινοτομία τους, την αποτελεσματικότητά τους και την αξία τους, με μοναδικό γνώμονα την υγεία και ευζωϊα των κατοικιδίων ζώων, καθώς η συντροφιά τους αποδείχτηκε περίτρανα στις μέρες που διανύουμε πως είναι όχι απλά απαραίτητη, αλλά πέρα για πέρα “θεραπευτική” και πολύτιμη».

Τα βραβεία διεξήχθησαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με την τιμητική υποστήριξη του Πανελληνίου Συλλόγου Επαγγελματιών Ζώων Συντροφιάς. Χορηγός επικοινωνίας των Pet Awards 2020 ήταν το περιοδικό Pets Today.

Όλους τους νικητές της διοργάνωσης, μπορείτε να δείτε εδώ