Στα χρόνια της κρίσης η καινοτομία απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη ισχύ, διότι απεδείχθη ότι σε πολλές περιπτώσεις αποτελούσε αναγκαία και ικανή συνθήκη επιβίωσης μιας εταιρείας. Στη βάση αυτή ωστόσο, αναδεικνύονται μια σειρά από ερωτήματα, που η απάντησή τους είναι σύνθετη: Ποια είναι τα όρια της ουσιαστικής και στρατηγικής καινοτομίας από την καινοτομία αυτοσκοπού; Απαιτεί επενδύσεις και κόστος; Υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες για να καρποφορήσει η καινοτομία και αν ναι, ποιες είναι αυτές; Πώς αποφασίζεται μια καινοτομία να προχωρήσει στην παραγωγή; Ο καταναλωτής επιβραβεύει πάντα τις καινοτομίες που ο ίδιος ζητά μέσα από τις έρευνες; Ποια είναι η ιδανική σχέση κόστους-απόδοσης της καινοτομίας;

Οι απαντήσεις μπορεί να υπάρχουν στη διεθνή βιβλιογραφία, εάν κανείς επενδύσει χρόνο στην αναζήτησή τους. Σίγουρα όμως θα έχουν θεωρητικό υπόβαθρο. Γι’ αυτό και εμείς, στο Marketing Week, σκεφθήκαμε να αφήσουμε τις θεωρίες και να περάσουμε στην πράξη. Να αναζητήσουμε την καινοτομία στην πράξη. Έτσι, ετοιμάζουμε προσεχώς το Marketing Innovation Conference 2014, το οποίο με τίτλο «The Power of Sharing Knowledge: Βest Practices in New Product Development», θα δώσει την ευκαιρία στους marketers να αναδείξουν την καινοτομία του δικού τους brand (ή υπηρεσίας), μέσα από τις ενέργειες που έκαναν.

Στην πράξη δηλαδή. Τα «βαριά» ονόματα που ήδη εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους, αποδεικνύουν εμπράκτως το υψηλό επίπεδο στο οποίο το συνέδριο θα κινηθεί: ΑB Bασιλόπουλος, Bergmann Kord, Cyta Hellas, Danone, ΔΕΛΤΑ, Δωδώνη Παγωτά, ΕΨΑ, Ιωνική Σφολιάτα, Fresh Line, Gaea, L’Oreal, Perfetti van Melle, Philips, Tetra Pak, Τσακίρης/Coca Cola 3E και έπεται συνέχεια. Το συνέδριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 12 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο Maroussi Plaza και αναμένεται να αποτελέσει κομβικό σημείο για το ελληνικό marketing. Να μην λείψει κανείς….