Η αξία του λογαριασμού ανέρχεται στα 125 εκατ. λίρες

(ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ)  Η αξία του λογαριασμού ανέρχεται σε 125 εκατ. λίρες. Το spec διαχειρίστηκε η Accenture, ενώ η μετακίνηση του λογαριασμού σηματοδοτεί το τέλος της δεκαετούς συνεργασίας της Sony Ericsson και με την εταιρεία media του WPP. Σημειώνεται ότι στα τέλη του περασμένου μήνα η Sony συμφώνησε να εξαγοράσει το 50% που κατείχε η Ericsson στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας έναντι 1,1 δισ. ευρώ, αποκτώντας τον πλήρη έλεγχο.

«Η PHD μας εντυπωσίασε με τη στρατηγική σκέψη της και γνώση της για την αγορά. Επιπλέον, υπάρχει μία ισχυρή πολιτισμική και δομική σύνδεση μεταξύ των ομάδων μας», δήλωσε ο Steve Walker, Chief Marketing Officer της Sony Ericsson. «Η σειρά smartphones Xperia θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο της εμπειρίας τεσσάρων οθονών της Sony και η PHD είναι το κατάλληλο agency να συνεργαστούμε για να προσφέρουμε στους καταναλωτές μία εμπειρία που υπερβαίνει τα smartphones».

Ο Mike Cooper, CEO της PHD Worldwide, δήλωσε: «Σήμερα, υπάρχουν μόνο λίγες κατηγορίες που είναι πιο δυναμικές από τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων. Η Sony Ericsson είναι εξαιρετικά δραστήρια με το βλέμμα στο μέλλον, και είναι σε σπουδαία θέση με τα Xperia προϊόντα της. Ο συνδυασμός με τις νέες στρατηγικές υπηρεσίες της PHD και την επιθυμία μας για καινοτομική και δημιουργική σκέψη είναι μία φόρμουλα για μία επικερδή συνεργασία».

Τέλος, ο Charles Courtier, CEO της MEC Global, δήλωσε: «Είναι προφανώς μία απογοητευτική είδηση για εμάς. Συνεργαζόμαστε εδώ και 10 χρόνια και είμαστε βαθιά υπερήφανοι για τη δουλειά που έχουμε κάνει για τη Sony Ericsson. Ήταν ένα συναρπαστικό ταξίδι και είμαστε περήφανοι για τη δυνατή και πιστή συνεργασία που είχαμε μαζί τους, εν μέσω ευχάριστων και δυσάρεστων στιγμών». Η PHD θα αναλάβει τον λογαριασμό την 1η Ιανουαρίου, αρχικά για 2 έτη.