Σε ένα agency συγκεντρώνουν οι Financial Times (FT) τον λογαριασμό τους για media planning και buying, επιλέγοντας την Essence με την οποία διαθέτουν συνεργασία από το 2013. Δούλεψαν μαζί για την ανανέωση του brand το 2015, καθώς και σε άλλα projects planning, buying, data strategy, econometrics και creative. Προηγουμένως, οι FT συνεργάζονταν με την Essence σε επίπεδο brand και media strategy και με το digital agency Brainlabs σε επίπεδο performance.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι FT υλοποιούν μεγάλο μέρος του creative τους in-house, ωστόσο πέρυσι επέλεξαν τη The Brooklyn Brothers για τη νέα τους brand καμπάνια. Το νέο brief, το οποίο η Essence κέρδισε σε κλειστό pitch, στοχεύει στην επικέντρωση στο single customer view, με στόχο να «βελτιώσει την καταναλωτική εμπειρία end-to-end και να παρατείνει το customer lifetime του αναγνώστη των Financial Times».

Ο publisher ξεκίνησε να αναθεωρεί τις απαιτήσεις του από τα συνεργαζόμενα agencies το 2021, αναζητώντας μια «ολιστική προσέγγιση planning και measurement με βάση τα data». «Χτίζουμε τα brands των FT με στόχο τη μακροβιότητα, μετρώντας την επιτυχία με όρους lifetime value και retention αντί για βραχυπρόθεσμα κέρδη», σχολίασε η Fiona Spooner, Managing Director of Consumer Revenue των Financial Times.

(Πηγή: Campaign)