Το συνέδριο θα συγκεντρώσει 700 αρχισυντάκτες και δημοσιογράφους από 80 χώρες

Το Global Editors Network (GEN) διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου στις 9 Μαΐου για την παρουσίαση του διεθνούς ειδησεογραφικού συνεδρίου GEN Summit, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Το φετινό GEN Summit θα έχει τίτλο «the VVV challenge: Voice, Visual Journalism and Verification» και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 13 ως τις 15 Ιουνίου. Το συνέδριο θα συγκεντρώσει 700+ αρχισυντάκτες και δημοσιογράφους από 80+ χώρες για να συζητήσουν αναφορικά με τα διάφορα δημοσιογραφικά μοντέλα, πλατφόρμες προσέγγισης του κοινού, μεθόδους παρουσίασης της είδησης και την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης.

Το Συνέδριο διοργανώνεται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Στη συνέντευξη Τύπου θα ανακοινωθούν οι ομιλητές και θα παρουσιαστεί το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του GEN Summit. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν μεταξύ άλλων τους Katharine Viner (The Guardian) και John Micklethwait (Bloomberg) ανάμεσα στους περισσότερους από 80 ομιλητές, μερικοί από τους οποίους έρχονται στην Ευρώπη για πρώτη φορά.

Επιπλέον θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για το Συνέδριο στην Αθήνα, και το οποίο περιλαμβάνει παρουσίαση εργαλείων τελευταίας εξειδικευμένα για newsrooms. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Bertrand Pecquerie, CEO του GEN.