Θα προβλέπει τη λειτουργία 2 τηλεοπτικών σταθμών και 4 ραδιοφωνικών

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα εταιρεία θα ονομάζεται Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Internet και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ Α.Ε.) και θα προσλαμβάνει προσωπικό με σύμβαση εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου, με σύμβαση έμμισθης εντολής, καθώς και με συμβάσεις έργου.Το σχέδιο προβλέπει τη λειτουργία δύο τηλεοπτικών σταθμών με το ένα κανάλι να καλύπτει το κενό της ΝΕΤ και να είναι ενημερωτικού χαρακτήρα.

Το άλλο κανάλι θα αντικαταστήσει την πρώην ΕΤ3 και το πρόγραμμά του θα έχει ψυχαγωγικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Θα παραμείνει και το δορυφορικό κανάλι.Επίσης, θα λειτουργήσουν τέσσερις ραδιοφωνικοί σταθμοί, ένας ενημερωτικός, ένας αθλητικός, μια συχνότητα που θα μεταδίδει πρόγραμμα για τον απόδημο ελληνισμό, ενώ θα διατηρηθεί και το τρίτο πρόγραμμα.

Επίσης, θα λειτουργήσουν οι παραμεθόριοι σταθμοί σε Μακεδονία, Θράκη και Αιγαίο. Με συμβάσεις ορισμένου και αορίστου χρόνου θα απασχολούνται οι εργαζόμενοι στον νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Οι 600 θα εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι συμβασιούχοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.