Τα 60 χρόνια λειτουργίας της στην Ελλάδα συμπληρώνει φέτος η Pfizer Hellas. Επενδύοντας σε συνεργασίες με εταίρους από τον χώρο της υγείας, με την επιστημονική κοινότητα, ρυθμιστικές αρχές και κυβερνήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, συμβάλλει, όπως επισημαίνει στην αντιμετώπιση της υγειονομικής πρόκλησης.

Η προσέγγιση της Pfizer στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αποτυπώνεται σε πέντε παγκόσμιες δεσμεύσεις, τις οποίες ανακοίνωσε ο Έλληνας CEO της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά: πρόσβαση στα ερευνητικά εργαλεία και τα δεδομένα της Pfizer, δημιουργία επίλεκτης διεπιστημονικής ομάδας, συνεργασία και μεταφορά τεχνογνωσίας σε μικρές βιοτεχνολογικές εταιρείες έρευνας, διάθεση παραγωγικών υποδομών της Pfizer για τις ανάγκες παραγωγής του εμβολίου, ακόμη κι αν αυτό ανακαλυφθεί από άλλη εταιρεία, βελτίωση της ετοιμότητας του κλάδου, απέναντι σε μελλοντικές κρίσεις.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, η εταιρεία φροντίζει για την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με φάρμακα και στηρίζει τις προσπάθειες του ΕΟΠΥΥ, αλλά και την ιατρική κοινότητα, με δωρεές αξίας άνω 500.000 ευρώ για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.