Δρ. Manfred Laemmer: «Επενδύστε στον τουρισμό και στον πολιτισμό σας»

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου, σε εκδήλωση στο Deutsches Sport & Olympia museum, οι εκπρόσωποι του προγράμματος παρέδωσαν την ελιά (που είχαν παραλάβει από το Δήμο της Αθήνας) ως σύμβολο αλληλεγγύης, φιλίας και ανάδειξης αξιών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι δηλώσεις του Δρ. Manfred Laemmer, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθλητισμού της Κολωνίας και εκπροσώπου της Γερμανικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, ο οποίος εκφράστηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια για το πρόγραμμα, παρουσιάζοντας το σαν μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να προβάλει μια θετική εικόνα προς το εξωτερικό και τόνισε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να επενδύσει εκ νέου στην ενδυνάμωση της τουριστικής βιομηχανίας και στην ανάδειξη του πολιτισμού της».

Το Σάββατο 14 Ιουλίου, οι εθελοντές του προγράμματος φιλοξενήθηκαν στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κολωνίας, «Westdeutscher Rundfunk», ενημερώνοντας τους ακροατές για το σκοπό του προγράμματος, που είναι να ενώσει τις φωνές των νέων ξεπερνώντας τα σύνορα της Ελλάδας. Επόμενος σταθμός είναι το Λονδίνο, την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και της Aegean Airlines.