Η Ford ανέθεσε στην Born Social, το social marketing για το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες ευρωπαϊκές αγορές, μετά από τη διενέργεια spec. Σύμφωνα με το Campaign, η Born Social ανταγωνίστηκε αλλά τρία agencies, συμπεριλαμβανομένου του WPP, του οποίου η VMLY&R διαχειριζόταν μέχρι πρότινος τον λογαριασμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τη διαδικασία του spec ανέλαβε η Tuffon Hall Consultancy. Στο brief της η Born Social υποσχέθηκε «να μεταμορφώσει τον κατασκευαστή αυτοκινήτων σε ένα social-first brand, ικανό να αλλάξει τις πολιτισμικά relevant αποκρίσεις που θα προσελκύσουν ένα ευρύτερο κοινό στην περιοχή». Πλέον, διαχειρίζεται τα κοινωνικά κανάλια της Ford σε 22 αγορές, σε πλατφόρμες όπως το Instagram, το Facebook, το X/Twitter, το Reddit, το YouTube, το TikTok και το LinkedIn.

Το πρώτο έργο του agency αφορά στην προώθηση του νέου ηλεκτρικού οχήματος Explorer, δουλεύοντας στις κοινωνικές πτυχές του «Charge around the globe», το οποίο έχει αναπτυχθεί από την ομάδα agencies Wieden & Kennedy, Mindshare και H&K Strategies. Στην εκστρατεία πρωταγωνιστεί η κάτοχος του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες, Lexie Alford (γνωστή και ως Lexie Limitless), η οποία είναι το νεότερο άτομο που έχει ταξιδέψει σε όλες τις χώρες του κόσμου.

(Πηγή: Campaign)