Στοιχεία από την έρευνα Travel Insights της GfK για το 2017
Σε θετικούς ρυθμούς κινούνται οι κρατήσεις τουριστικών πακέτων για τους Μεσογειακούς προορισμούς για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο, τόσο στην Γερμανία όσο και στο Ην. Βασίλειο, που αποτελούν δύο πολύ σημαντικές αγορές εξερχόμενου τουρισμού.

Οι πολιτικές καταστάσεις που επικρατούν αυτή την περίοδο στην Ευρώπη, οι τεταμένες σχέσεις της Γερμανίας με την Τουρκία, καθώς επίσης και η διαδικασία εξόδου του Ην. Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φαίνεται να έχουν επηρεάσει αρνητικά την διάθεση τους για καλοκαιρινές διακοπές. Στις προτιμήσεις η Ελλάδα διατηρεί για μια ακόμη χρονιά σταθερά υψηλή θέση ανάμεσα στους Μεσογειακούς προορισμούς, σύμφωνα με τις πωλήσεις τουριστικών πακέτων στις δυο χώρες για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Η αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα το 2017, με βάση τις κρατήσεις που σημειώθηκαν στην Γερμανία την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, αγγίζει το 59%, γεγονός που μας κατατάσσει στην δεύτερη θέση μετά τις Βαλεαρίδες νήσους στις προτιμήσεις τους. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το προσφυγικό δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στις κρατήσεις των Γερμανών.

Όσον αφορά στο Ην. Βασίλειο, η Ελλάδα βρίσκεται στην δεύτερη θέση στις προτιμήσεις των Βρετανών, καταγράφοντας αύξηση 12%. Μια αύξηση στις αναμενόμενες αφίξεις τον Οκτώβριο ενδέχεται να αποτελεί και τάση προς επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Τα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα και η Κρήτη είναι οι κύριοι προορισμοί των Βρετανών τουριστών για το καλοκαίρι του 2017. Τα στοιχεία προέρχονται από τη συνεχή έρευνα Travel Insights της GfK.