Η Παγκόσμια Ένωση της Βιομηχανίας Εκθέσεων, UFI, ανακοίνωσε χθες τα πρώτα νούμερα για τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού στην παγκόσμια αγορά εκθέσεων.
Λόγω κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία της UFI.
Η Παγκόσμια Ένωση της Βιομηχανίας Εκθέσεων, UFI, ανακοίνωσε χθες τα πρώτα νούμερα για τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού στην παγκόσμια αγορά εκθέσεων. «Το γεγονός ότι πάνω από 500 εκθεσιακά events σε όλο τον κόσμο δεν πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, δημιουργεί κλιμακούμενες επιπτώσεις για όλες τις εμπλεκόμενες βιομηχανίες», αναφέρει ο Kai Hattendorf, UFI Managing Director / CEO.
Σύμφωνα με την UFI, οι παραγγελίες που οι εκθέτες δεν είναι σε θέση επί του παρόντος να διασφαλίσουν λόγω αναβολών και ακυρώσεων εκθεσιακών διοργανώσεων, προσεγγίζουν σε αξία τα 23 δισ. ευρώ. Από αυτά, η UFI εκτιμά ότι τα 11,1 δισ. ευρώ αφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά. Καθώς όλο και περισσότερες εκθέσεις συνεχίζουν να αναβάλλονται, η εκτίμηση είναι ότι τα νούμερα αυτά θα αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες.
Η UFI επισημαίνει ότι το συνολικό οικονομικό αποτέλεσμα της βιομηχανίας των εκθέσεων ανέρχεται το μήνα κατά μέσο όρο παγκοσμίως σε 22,9 δισ. ευρώ και μεταφράζεται σε πάνω από 270.000 θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τα τρέχοντα μέτρα και το μέγεθος των events που δεν υλοποιούνται, 14,4 δισ. ευρώ οικονομικού αποτελέσματος έχουν ήδη χαθεί. Στην Ευρώπη ειδικότερα, η επίπτωση αγγίζει ήδη τα 5,8 δισ. ευρώ.
Καθώς πολλές διοργανώσεις αναβάλλονται για αργότερα μέσα στη χρονιά, οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις ίσως αποδειχθούν λιγότερο έντονες. «Ωστόσο, ακόμη κι έτσι, οι αναβολές έχουν άμεση επίδραση καθώς επιβραδύνονται τα προγραμματισμένα έσοδα της βιομηχανίας.
Το γεγονός αυτό θέτει κίνδυνο ύπαρξης, ιδιαίτερα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις», αναφέρει ο Christian Druart, UFI Research Manager. «Βασιζόμαστε στις συντονισμένες προσπάθειες των ρυθμιστικών αρχών και των παγκόσμιων ηγετών της αγοράς για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων της αγοράς», καταλήγει σχετικά ο Kai Hattendorf.