Τα best practices του ελληνικού αθλητικού marketing κατέλαβαν τη σκηνή της χθεσινής τελετής απονομής των Sports Marketing Awards 2019, με τον ΟΠΑΠ και την Active Media Group να κατακτούν τις κορυφαίες διακρίσεις.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στο Gazarte, η Τελετή Απονομής των Sports Marketing Awards 2019, τα βραβεία τα οποία διοργανώνονται για τρίτη χρονιά από το Marketing Week της BOUSSIAS, με σκοπό να υποστηρίξουν, να διαδώσουν και να προωθήσουν τις καλύτερες πρακτικές στην Επικοινωνία και το Marketing του εγχώριου αθλητικού οικοσυστήματος.

Στην τελετή απονομής, με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουντή και live αναμετάδοση μέσω Facebook και YouTube, παρευρέθηκαν πάνω από 200 υψηλόβαθμα στελέχη και βραβεύθηκαν τα έργα που διακρίθηκαν από την 31μελή Κριτική Επιτροπή, η οποία απαρτιζόταν από διάσημους αθλητές, εκπροσώπους Ομοσπονδιών, υψηλόβαθμα στελέχη από επιχειρήσεις και αθλητικούς συλλόγους, Sports Marketing specialists και καταξιωμένους δημοσιογράφους.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος απένειμε τα τιμητικά βραβεία και ανέδειξε τον ρόλο των επαγγελματιών της επικοινωνίας στον αθλητισμό: «Μπορεί ο αθλητής να είναι ο πρωταγωνιστής στα αθλητικά δρώμενα, αλλά αν δε φωτιστεί κατάλληλα από τους εκπροσώπους του Τύπου και τους εκπροσώπους του Marketing χάνεται και ξεφτίζει γρήγορα αυτή η εικόνα», ανέφερε ο ίδιος και προσέθεσε: «Στα σημερινά βραβεία, δεν υπάρχουν μόνο οι κορυφές, υπάρχει όλη η πυραμίδα του αθλητισμού και αυτό είναι το καλό. Το οικοσύστημα του αθλητισμού που είναι σήμερα εδώ πιστεύω ότι έχει πολλά να δώσει, όχι μόνο στον ελληνικό αθλητισμό αλλά και στην ελληνική κοινωνία».

Η βραδιά άρχισε με την απονομή τιμητικού βραβείου στον ελληνικής καταγωγής υπερμαραθωνοδρόμο Κωνσταντίνο (Dean) Καρνάζη, στον ελληνοκαναδό Γιάννη Καρκαλάτο, Δημιουργό του Kiveri Basketball Camp και στην 81χρονη wind surfer Αναστασία Γερολυμάτου, ενώ ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Σπύρος Γιαννιώτης, ανάφερε στην εναρκτήρια ομιλία του: «Η θέση του προέδρου είναι πολύ τιμητική.

Τα Sports Marketing Awards γίνονται θεσμός. Γίνονται για τρίτη χρονιά φέτος. Είναι μια πολύ όμορφη διαδικασία γιατί ψηφίζουμε αθλητικά. Με γνώμονα τον αθλητισμό. Σε αυτή τη διοργάνωση βραβεύονται οι καλύτεροι και, σίγουρα, αυτοί που δεν βραβεύτηκαν του χρόνου θα γίνουν ακόμα καλύτεροι για να κυνηγήσουν τις πρωτιές. Τα τελευταία χρόνια, γίνονται κάποιες πρωτοβουλίες, και ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης, η Stoiximan έχει αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες, είναι δίπλα στα παιδιά, κι εγώ είμαι μέρος της ομάδας, για να βοηθήσουμε τα παιδιά να φτάσουν τους στόχους τους κι ακόμα παραπάνω».

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Η βραδιά κορυφώθηκε με τα βραβεία Sports Brand of the Year, το οποίο απονεμήθηκε στον ΟΠΑΠ
και Sports Marketing Agency of the Year, το οποίο παρέλαβε η Active Media Group.

PLATINUM ΒΡΑΒΕΙΑ
Τα Platinum Awards της βραδιάς απονεμήθηκαν στις ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ΟΠΑΠ, στην κατηγορία Best in Sports Marketing  – Organizations, στην Stoiximan, στην ενότητα Best in Sports Marketing for Brands, στις SOCCA (International SOCCA Federation) και Libero S&T, στην κατηγορία Best Sports Venues, στην Active Media Group, στην κατηγορία Best Sports Events,
στην Communication Lab στην κατηγορία Best Sports Media, και στον ΟΠΑΠ στην κατηγορία Best Sports Sponsorships.

Χορηγός των βραβείων είναι η Stoiximan, Υποστηρικτής η Sponsorvalue και Χορηγοί Επικοινωνίας
οι Contra, Fosonline.gr, Φως των Σπορ και OnSports.

SPORTS MARKETING AGENCY OF THE YEAR: ACTIVE MEDIA GROUP
«Τα βραβεία δεν χαρίζονται, αλλά κερδίζονται»
Σε μια νέα εποχή όπως ελπίζουμε για τον Αθλητικό Τουρισμό, επισφραγίζεται για εμάς το αποτέλεσμα των ποιοτικών εκδηλώσεων που φέρουμε εις πέρας τα τελευταία χρόνια. Η εξειδίκευσή μας, τόσο στο κομμάτι της παραγωγής αθλητικών εκδηλώσεων, όσο και των εκδηλώσεων αθλητικού τουρισμού, καθώς και η στήριξη των χορηγών στο κοινό μας όραμα, δίνει την δυνατότητα να παρέχουμε στην αγορά διοργανώσεις υψηλών προδιαγραφών.

Στελέχη με αθλητική υπηρεσία, επαγγελματίες στον χώρο του τουρισμού αλλά και εξειδικευμένοι στον τομέα της επικοινωνίας καινοτομούν, δημιουργώντας ένα νέο προϊόν στην Ελληνική Οικονομία. Αγγίζοντας όλα τα στρώματα της Ελληνικής Κοινωνίας, προσεγγίζοντας ποιοτικό τουρισμό και εκπαιδεύοντας τους νέους μας, δημιουργούμε για πολλούς διαφορετικούς πελάτες μας, Αθλητικές Τουριστικές Διοργανώσεις με παρόν, μέλλον αλλά και παρελθόν.

Τρέξιμο, Κολύμβηση, Γκολφ, όποιο άθλημα μπορείτε να σκεφτείτε, το έχουμε προσεγγίσει και σχεδιάσει με γνώμονα την ανάπτυξή του. Ο κόσμος αγαπάει τα σπορ και λατρεύει να ταξιδεύει. Η φετινή διοργάνωση Sports Marketing Awards ήταν η πιο πετυχημένη κάτι που αποδεικνύεται από τα σημαντικά πρόσωπα του αθλητισμού που παρευρέθηκαν και τις πολλές υποψηφιότητες, που τις περισσότερες φορές είναι μοναδικά case studies. Τα βραβεία δεν χαρίζονται, αλλά κερδίζονται.
Άκης Τσόλης, Διευθύνων Σύμβουλος, Active Media Group

SPORTS BRAND OF THE YEAR: ΟΠΑΠ ΑΕ
«Ο σημαντικότερος υποστηρικτής του ελληνικού αθλητισμού»
Εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια, ο ΟΠΑΠ στηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό αθλητισμό, υλοποιώντας σειρά πρωτοβουλιών, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη ομαδικών και ατομικών αθλημάτων και ενισχύουν τη σύνδεση αθλητισμού-κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ έλαβε την κορυφαία διάκριση Best Sports Brand of the Year από τα Sports Marketing Awards, τον σημαντικότερο θεσμό για την ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών αθλητικού marketing στην Ελλάδα.

Μάλιστα, στην εφετινή διοργάνωση, ο ΟΠΑΠ απέσπασε συνολικά 16 βραβεία, εκ των οποίων 6 GOLD, 6 SILVER, 2 ΒRΟΝΖΕ και 1 PLATINUM στην κατηγορία Best Sports Sponsorships. Το γεγονός αυτό αποτελεί επιβράβευση των συνεργασιών του ΟΠΑΠ με κορυφαία αθλητικά brands και φορείς, καθώς και των καινοτόμων δράσεων και προγραμμάτων που υλοποιούμε, ώστε να προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες διασκέδασης στο ευρύ κοινό.
Θανάσης Μπασδέκης, Επικεφαλής Χορηγιών, ΟΠΑΠ ΑΕ

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των βραβείων www.sportsmarketingawards.gr, προκειμένου να δείτε το video της εκδήλωσης, τους νικητές των βραβείων, και περισσότερες φωτογραφίες.