Κάπως έτσι διάβασα εκτενώς και τις ανακοινώσεις για τα Μαθήματα που ξεκινά το –ομολογουμένως, συχνά πρωτοπόρο- Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο του MBA International και τα οποία αφορούν φυσικά στα Social Media και, γενικότερα, την αξιοποίηση των online εργαλείων από τις επιχειρήσεις. Εξαιρετικά μέχρι εδώ και υπενθυμίζουμε  ότι το MBA International είναι ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Θα πρέπει δε να επισημανθεί ότι το ΟΠΑ μάλλον είναι ένα από τα πρώτα ΑΕΙ στην Ευρώπη που επιδιώκουν να διδάξουν σε τέτοιο βαθμό τρόπους αξιοποίησης των Social Media.

Σύμφωνα με το Be eBusiness, οι νέοι φοιτητές του MBA International, πέραν των «κλασικών» μαθημάτων, θα έχουν στη διάθεση τους μαθήματα όπως: Business Marketing fundamentals, Search Engine Optimization (SEO), Web Analytics, Pay-per-Click, Social Media, eCommerce Conversion Optimization και Online PR. Τα μαθήματα θα γίνονται με eLearning και μεταξύ των καθηγητών θα είναι μερικά πολύ σημαντικά ονόματα, όπως ο Avinash Kaushik, ο οποίος είναι ο Digital Marketing evangelist της Google και ο συγγραφέας του εξαιρετικά δημοφιλούς νέου βιβλίου “Web Analytics 2.0” και του best-seller “Web Analytics: An Hour a Day“. Κοντά του, ένας από τους Τop 50 Most Influential marketers, ο Todd Malicoat, ο οποίος θα έχει την επιμέλεια των θεμάτων για SEO, αλλά και δύο από τους πρωτοπόρους του online PR, οι Greg Jarboe & Jamie O’Donnell που θα διδάξουν τα καλύτερα μυστικά του online publicity. Και δεν είναι μόνο οι παραπάνω, απλώς, αν συνεχίσω να αναφέρω βιογραφικά, θα ξεπεράσω κατά πολύ το χώρο που έχω.

Ομολογώ ότι είναι μία από τις καλύτερες ειδήσεις που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό. Όχι μόνο γιατί όσοι δουλεύουμε σε αυτήν την αγορά  ξέρουμε πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη για εκπαιδευμένα στελέχη, αλλά και γιατί η όλη προσέγγιση σε κάνει να νιώθεις πως κάποιοι σκέφτονται πιο σοβαρά.
Θα επανέλθω. Όσοι ενδιαφέρονται, όμως, ας βιαστούν…