Η ΙΔΕΑ Είναι1922. Πάνω στο καράβι που φτάνει από την Κωνσταντινούπολη στον Πειραιά, δύο οικογένειες, η οικογένεια Παπαδοπούλου και η οικογένεια Ζέκερη, γνωρίζονται τυχαία. Μέσα σε λίγες στιγμές, με τη βοήθεια λίγων μπισκότων Πτι-Μπερ, θα καταφέρουν να δημιουργήσουν μια δυνατή σχέση.

Φτάνοντας στο λιμάνι το επόμενο πρωί, θα αποχαιρετιστούν με την υπόσχεση να ξαναβρεθούν, αλλά όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν θα τα καταφέρουν. Ή μήπως τελικά ήταν πάντα κοντά; Αυτή είναι η ιστορία που διηγείται η εταιρεία Παπαδοπούλου για να γιορτάσει τα 100 χρόνια λειτουργίας της στην Ελλάδα, μέσα από το σενάριο που έγραψε η Soho Square και σκηνοθέτησε ο Ντένης Ηλιάδης, σε παραγωγή της Boo Productions.

Τα γυρίσματα έγιναν σε 4 διαφορετικές ημέρες, σε πραγματικούς χώρους στον Πειραιά και στο Λαύριο, αλλά και σε studio, με τα σκηνικά της Δάφνης Καλογιάννη να αλλάζουν το εσωτερικό του σπιτιού/ μαγαζιού της οικογένειας Ζέκερη μέσα στα χρόνια. Το post production ανέλαβε η Faust, ενώ την πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Σταύρος Γασπαράτος.