Οι βασικές προκλήσεις για τα brands και τους brand owners το 2024 είναι… πολλές και διαφορετικές! Οικονομική αστάθεια, πληθωρισμός, digital transformation, πιστότητα καταναλωτών, συνεχής ενημέρωση μέσα από τα SoMe, κατακερματισμός της αγοράς, αυξημένος ανταγωνισμός… Σε ένα τόσο δυναμικό περιβάλλον τα agility & flexibility γίνονται ακόμα πιο επιτακτικά.

Better Marketing σημαίνει… οne-does-not fit all! Xρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο Customer-Centric approach και personalization, συνέπεια στο Brand Story & consumer engagement μέσα από ένα σχετικό με το κοινό περιεχόμενο που δίνει προστιθέμενη αξία, innovative campaigns, immersive experiences καθώς και χρήση τεχνολογίας.

Καλό brief σημαίνει… ένα SMART Brief! Specific, Measurable, Achievable, Relevant & Timely! Πρέπει να περιλαμβάνει όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα ήθελε να έχει μία διαφημιστική εταιρεία προκειμένου να προχωρήσει σε μία νέα δημιουργική ιδέα. Να μην αφήνει καμία απορία και κανένα αναπάντητο σημείο! Πάνω απ’ όλα όμως θα πρέπει να κάνει inspire όλους τους συμμετέχοντες & να καταφέρνει να ανεβάσει τον πήχη της δημιουργικότητας!

Βλέπω το ΑΙ ως… ένα πολύ σημαντικό tool στα χέρια των Marketers. To personalization, το response μας στον καταναλωτή και πελάτη που μπορεί να γίνει ακόμα πιο γρήγορο και αποτελεσματικό, η δημιουργία optimal campaigns μέσα από real time marketing, είναι μερικές από τις ευκαιρίες!

Η «συνταγή» για επιτυχημένο Influencer Marketing είναι… ομολογώ ότι όταν ξεκίνησε η νέα τάση των influencers, ήμουν αρκετά σκεπτική. Σήμερα βλέπω τους influencers σαν ένα μέσο fully integrated σε μία ευρύτερη και συνολικότερη καμπάνια. Η επιλογή τους είναι πολύ σημαντική: πρέπει να αναζητάμε το πρόσωπο που ταιριάζει στη μάρκα μας, στις αξίες μας, στο brand DNA και όχι απαραίτητα που είναι «της μόδας».

Η επαγγελματική μου φιλοσοφία συνοψίζεται στη φράση… θα ήθελα πραγματικά να επιλέξω δύο: «Do it with passion», γιατί μόνο όταν κάνουμε κάτι με πάθος μπορούμε να πετύχουμε. Και «Sky is the limit», όχι σαν φράση κλισέ, αλλά περισσότερο σαν mentality, ώστε ποτέ να μην σταματάμε για κάτι ακόμα καλύτερο, μεγαλύτερο, σπουδαιότερο!