Το Skroutz ερεύνησε τις αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών όσον αφορά στο online shopping και παρουσιάζει τα προϊόντα που προτίμησαν να αγοράσουν οι Έλληνες καταναλωτές μέσω Skroutz Marketplace καθώς και τη μέση τιμή που διέθεσαν ανά κατηγορία. Η έρευνα στηρίχθηκε σε στατιστικά στοιχεία που συλλέχθηκαν για το διάστημα 28 Δεκεμβρίου 2021 έως 28 Μαρτίου 2022 σε συνάρτηση με τον αριθμό επισκέψεων στην πλατφόρμα.

Τα κύρια συμπεράσματα είναι τα ακόλουθα: Στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των καταναλωτών βρίσκονται τα είδη της κατηγορίας «Μόδα & Αξεσουάρ». Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η κατηγορία «Κινητά Τηλέφωνα & Αξεσουάρ», με τους καταναλωτές να ξοδεύουν κατά μέσο όρο 265 ευρώ για αγορά κινητών τηλεφώνων. Οι Έλληνες καταναλωτές φαίνεται να επενδύουν και αυτό το διάστημα σε ηλεκτρονικά είδη με την αγορά laptop, καρτών γραφικών και οθονών υπολογιστών να σκαρφαλώνουν στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεών τους.

Κατά μέσο όρο, οι καταναλωτές ξόδεψαν 600 ευρώ για την αγορά laptop και 500 ευρώ για κάρτες γραφικών. Δημοφιλής είναι επίσης η κατηγορία «Είδη σπιτιού/ έπιπλα», με την αγορά καναπέδων να καταλαμβάνει την πρώτη θέση και τους καταναλωτές να ξοδεύουν κατά μέσο όρο 300 ευρώ.