Στις 9 Φεβρουαρίου, από το Saferinternet.gr

Η θεματική του φετινού εορτασμού προσκαλεί όλους να ενεργήσουν για ένα καλύτερο διαδίκτυο, με σύνθημα «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!».
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης, INSAFE, απευθυνόμενη κυρίως σε παιδιά και νέους. Στην Ελλάδα, ο εορτασμός διοργανώνεται από τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημο εκπρόσωπο του INSAFE. Στις 9 Φεβρουαρίου το Saferinternet.gr διοργανώνει με τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και τη Google εκδήλωση στο Γραφείο του ΕΚ, όπου θα αναδείξει τη δράση «Youth4Greece» (www.youth4greece.gr).

Μέσω της δράσης, παιδιά και έφηβοι δημιούργησαν πρωτότυπα βίντεο σε σχέση με τα αξιοθέατα του τόπου τους, τις τοπικές εκδηλώσεις και συνταγές, προσκαλώντας τους επισκέπτες της πλατφόρμας να γνωρίσουν την Ελλάδα. Επίσης, θα παρουσιαστεί η δράση δημιουργίας ποίησης από παιδιά και νέους για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο. Τέλος, η δράση Saferinternet.gr θα παρουσιάσει περαιτέρω δραστηριότητες για την ενεργή ευαισθητοποίηση και ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του http://www.ustream.tv/channel/europarlgr.