Μια επιχείρηση που κατάφερε να αμβλύνει τις επιπτώσεις της κρίσης της πανδημίας αποτυπώνουν τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου που δημοσίευσε Unilever, καταγράφοντας 49% ΥοΥ αύξηση των ηλεκτρονικών της πωλήσεων. Με την πτώση να είναι μικρότερη από την αναμενόμενη και τον Chief Executive Alan Jope να σχολιάζει ότι οι επιδόσεις αυτές καταδεικνύουν «την ανθεκτικότητα της επιχείρησης», ο κολοσσός των FMCGs αναδιατάσσει το marketing spend του και φιλοδοξεί να το αυξήσει, καθώς τα περιοριστικά μέτρα αίρονται σταδιακά ανά τον κόσμο.

Η πανδημία επηρέασε τα επικοινωνιακά σχέδια της Unilever, καθώς η εταιρεία χρειάστηκε να βασιστεί σε «δυναμικό» marketing, να περιορίσει τη δαπάνη σε «κάποια κανάλια και γεωγραφικές περιοχές» και να μετακινήσει το budget σε «ευκαιρίες ανάπτυξης», σύμφωνα με τον Jope.

Όπως ανέφερε, με ορίζοντα τον περιορισμό των lockdowns διεθνώς, «σχεδιάζουμε να επενδύσουμε σημαντικά για την υποστήριξη των brand campaigns και των προϊοντικών καινοτομιών, προσαρμοσμένων σε αυτό το περιβάλλον». Υποστήριξε ότι στο επίκεντρο για το υπόλοιπο της χρονιάς θα είναι «η ανταγωνιστική ανάπτυξη με βάση τον όγκο, το καθαρό κέρδος και τη ρευστότητα, καθώς αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξηθεί η αξία για τους μετόχους».
(Πηγή: TheDrum)