Πέτρος Κουμπλής, Παρουσιαστής της Βραδιάς

Το βράδυ της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Radisson Blu Park η απονομή των Shopper Marketing Awards 2022. Τα βραβεία που συστήθηκαν στην αγορά πριν 2 χρόνια επέστρεψαν για να αποτυπώσουν την εξέλιξη των ενεργειών shopper marketing, εν μέσω της κρίσης της πανδημίας, αλλά και την ουσιαστική συμβολή τους στην ενίσχυση του φυσικού καταστήματος και της αγοραστικής εμπειρίας του πελάτη. Σε αυτήν την εξέλιξη πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν retailers, brands και πάροχοι υπηρεσιών προώθησης και marketing πωλήσεων που μέσα από καινοτόμες ενέργειες, αξιοποίηση τεχνολογικών εργαλείων και δημιουργικές συνεργασίες, κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να παρουσιάσουν τα έργα τους στα Shopper Marketing Awards, τα οποία διοργανώνουν το Marketing Week και το σελφ σέρβις της Boussias.

Κορυφαίες διακρίσεις
Τις μεγάλες διακρίσεις των Shopper Marketing Awards 2022 απέσπασαν η ΑΒ Βασιλόπουλος ως Retailer of The Year και η Sales Promotion Center ως Agency of the Year.
Τα έργα που έδωσαν στην Sales Promotion Center την κορυφαία διάκριση είναι: «Aperol Spirtz on trade & off trade shopper activities», «Palmolive Relaunch CSR Campaign», «Philadelphia– Shoppers’ Inspire Theatralization Event», «Jacobs Phygital Promoter», «Jacobs Phygital Promotion», «L’ Or Shop in Shop», «Famous Grouse Shopper Activation» και «Amita Free Shopper Activation».

Η ΑΒ Βασιλόπουλος βρέθηκε στην κορυφή του διαγωνισμού χάρη στις πρωτοβουλίες που αφορούν τo AB Plus και το νέο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος, στο ιστορικό κτίριο Ηλύσια στη Θεσσαλονίκη.

Τα έργα που σημείωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία στις ενότητες που διαγωνίστηκαν και απέσπασαν Platinum διάκριση είναι: το «Aperol Spirtz on trade & off trade shopper activities», της Sales Promotion Center στην ενότητα Consumer Goods Display & Promo, το «Concept Store- Η Πρώτη Phygital εμπειρία ασφάλισης στην Ελλάδα» της insurancemarket.gr στην ενότητα Marketing-Ready Commercial Spaces και το «AB Plus: Ένας κόσμος γεμάτος προνόμια για όλους και τον καθένα ξεχωριστά» της ΑΒ Βασιλόπουλος στην ενότητα Special Practices.

«Προσαρμογή σε ένα νέο απαιτητικό περιβάλλον»
Το έργο της αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων ανέλαβαν 15 εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο. Στο χαιρετιστήριο μήνυμά του προς τους συμμετέχοντες και τους νικητές του φετινού διαγωνισμού, ο Πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης, Κωνσταντίνος Μαχαίρας, Πρόεδρος ΙΕΛΚΑ, αναφέρει: «Το 2021 ήταν μια χρονιά μετασχηματισμού για τις αγορές και συμπεριφορές των καταναλωτών. Παρότι έχουμε μια βελτίωση επισκεψιμότητας σε σύγκριση με τις 2 προηγούμενες χρονιές το καλάθι μειώθηκε αισθητά στα καταστήματα. Για να επανέλθουμε στην προ Covid-19 εποχή πρέπει να ανατρέξουμε σε πρόσθετες, διαφορετικές ευκαιρίες προβολών μέσα στα καταστήματα. Δεδομένου ότι ο χώρος στο ράφι και η τοποθέτηση στο κατάστημα ενδέχεται να μην έχουν την ίδια σημασία για τις μάρκες αλλά και για τη στρατηγική των αλυσίδων, θα αναζητήσουμε πιο αποτελεσματικούς τρόπους στις δυο τάσεις πλέον, στον ιστότοπο και στο φυσικό κατάστημα. To shopper marketing για τις αναδυόμενες μάρκες αποκτά διαφορετική στρατηγική σημασία και δεν υπάρχει χώρος για τακτικές. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι φετινοί νικητές των βραβείων Shopper Marketing Awards ξεχώρισαν για την προσαρμογή τους στο νέο αυτό απαιτητικό περιβάλλον, για την αποτελεσματικότητα των επιχειρηματικών τους κινήσεων και τη διαφοροποίησή τους από τον ανταγωνισμό. Το να αναδεικνύεσαι νικητής σε ένα τόσο δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον έχει διπλή αξία. Για όλους αυτούς τους λόγους οι σημερινοί νικητές αξίζουν συγχαρητήρια και ένα χειροκρότημα παραπάνω».

Στην αξία να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι άνθρωποι, τα έργα, οι ομάδες και οι οργανισμοί που επενδύουν στο shopper marketing, αναφέρθηκαν στις χαιρετιστήριες ομιλίες τους τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης: Λέων Γαβαλάς, Managing Partner, bespot. Υπ. Διδάκτορας ELTRUN-ΟΠΑ, Ελένη Μεταξά, Retail Experience Manager Intersport Athletics SA, Βιβή Σαραντίδου, Assistant Professor of Marketing, The American College of Greece, Ροδούλα Τρακαδά, Sales & Shopper Marketing Manager (National Accounts Retail & E-commerce), Jacobs Douwe Egberts. Μεταξύ άλλων τόνισαν ότι τα έργα που αξιολόγησαν ήταν υψηλού επιπέδου και αποτελούν παραδείγματα επιχειρηματικής αριστείας.

Μεταξύ των νικητών του διαγωνισμού είναι οι: Metro ΑΕΒΕ που διακρίθηκε για το ανανεωμένο My Market Κηφισιάς, την My Instagram Campaign και την πρωτοβουλία «Eshop My market: Δίπλα στους πολίτες κατά τη διάρκεια των Lockdowns», η Intersport Athletics S.A διακρίθηκε για το flagship κατάστημα Intersport στο κέντρο της Αθήνας, η Nestlé Hellas για την ενέργεια «Κάνε το καλοκαίρι σου να μετράει. Nescafe Frappe», η Sarantis SA για την καμπάνια «Bio-Oil OnLine Shopper Marketing: Αξιοποιώντας το μέλλον των Retail-Media Συνεργασιών», η Γρηγόρης ΑΒΕΕ για την programmatic καμπάνια «My Big Pizza Battle», για το νέο concept store «Το νέο κατάστημα του Γρηγόρη, έχει αναβαθμισμένη αισθητική και απογειώνει την αγοραστική εμπειρία του πελάτη!» και την πρωτοβουλία που αφορά την omnichannel εμπειρία των πελατών της. H Deva συνεργάστηκε με την Πέντε ΑΕ – Γαλαξίας και διακρίθηκαν για την πρωτοβουλία Content campaign «Γένους Θηλυκού» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Essity και ήταν αφιερωμένη στην «Ημέρα της Γυναίκας 2021», καθώς και για το Galaxias Bonus. Η Allbright Advertising απέσπασε βραβεία για το «Sanitas -Ένας κάδος, μια μοναδική σακούλα!» και το «Lay’s & Pepsi Movies In Store Project», ενώ η 3M Hellas για το «Scotch-Brite Omnichannel Brand Campaign: Η Kαθαριότητα αλλάζει τα Πάντα». Από την πλευρά τους, η Διαμαντής Μασούτης διακρίθηκε για το e-shop masoutis, η Beiersdorf για το «Launch of Nivea Cellular Luminous 630 – Omnichannel Experience» και η Pharmasept για την καμπάνια «Pharmasept: αποτελεσματική προβολή άρρηκτα συνδεδεμένη με το ταξίδι του καταναλωτή».

Πέτρος Ιμιρζιάδης, Business Development Head/Partner, Sales Promotion Center

Agency of the Year
Sales Promotion Center
«Αναγνώριση της προσαρμογής μας στις νέες συνθήκες»
«Στην πρωτόγνωρη και απαιτητική περίοδο που διανύουμε, η διάκριση αυτή δεν επιβεβαιώνει μόνο τη σημαντική δουλειά που κάνουμε στο shopper marketing. Για εμάς, στο Sales Promotion Center, αυτή η διάκριση αποτελεί αναγνώριση της προσαρμογής στις νέες συνθήκες και του μετασχηματισμού που αυτές απαιτούν σε όλα τα επίπεδα. Μέσα από την εξέλιξή μας και ακολουθώντας το όραμά μας, δείχνουμε τον δρόμο για την επόμενη μέρα σε όλη την αγορά, ώστε να αξιοποιούνται όλες οι νέες προκλήσεις προς όφελος των brands, των retailers και φυσικά των τελικών καταναλωτών! Σε αυτό το περιβάλλον είναι ακόμα πιο σημαντική η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι πελάτες μας, η οποία πλέον αποκτά ουσιαστικά μεγαλύτερη βαρύτητα. Τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό!»

Στέφανος Φαλκονάκης, Chief Growth & Marketing Officer, Insurancemarket.gr

Platinum Marketing – Ready Commercial Spaces
Ιnsurancemarket.gr
«Μία phygital ολιστική εμπειρία κάλυψης αναγκών»
«Ένα ασφαλιστικό προϊόν απαιτεί μια προσωποποιημένη αγοραστική εμπειρία. Τα τελευταία 10 χρόνια δημιουργήσαμε και εξελίξαμε αυτή την εμπειρία στον Digital κόσμο, τώρα ενώνουμε τον φυσικό κόσμο με τον Digital και δημιουργούμε την πρώτη Phygital εμπειρία στον ασφαλιστικό κλάδο στην Ελλάδα. Η φιλοσοφία του νέου μας concept καταστήματος, βασίζεται στη δημιουργία ενός ευχάριστου περιβάλλοντος το οποίο σε συνδυασμό με την καινοτομία, την τεχνολογία και τους ανθρώπους μας, που είναι διαθέσιμοι και δίπλα στον πελάτη σε όλη τη διαδικασία αγοράς, εξασφαλίζει μία phygital ολιστική εμπειρία κάλυψης αναγκών, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που χαρακτηρίζει το Insurancemarket.gr. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε εναλλακτικές λύσεις που κάνουν τη ζωή όλων απλούστερη και ευκολότερη».