Δηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Ασφάλεια των Τροφίμων αφορά στην προστασία των καταναλωτών από τον κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων και τροφιμογενών λοιμώξεων, οι οποίες προκαλούνται από βακτήρια, ιούς, παράσιτα ή χημικές ουσίες, και εισέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω μολυσμένου φαγητού ή νερού. Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, Ευάγγελος Καλούσης, ανέφερε: «Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων, ακόμη και μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες δεν θυσιάζει την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων της. Ρόλος μας, ως Βιομηχανία, είναι να παράγουμε και να διαθέτουμε στον καταναλωτή προϊόντα ποιοτικά, ασφαλή και στην καλύτερη δυνατή τιμή, με στόχο να ικανοποιήσουμε στο μέγιστο τις ανάγκες των καταναλωτών μας, αναδεικνύοντας το ελληνικό τρόφιμο ως συνώνυμο της ποιότητας».