Για το Πάσχα θα διαθέσει όπως κάθε χρόνο 80 τόνους τροφίμων
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) συνεχίζει για 22η χρονιά να συμβάλλει στο έργο της «Τράπεζας Τροφίμων» (Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας).

Ας σημειωθεί ότι η Τράπεζα Τροφίμων είναι το πρώτο μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα στην Ελλάδα, που ασχολείται με το θέμα της σίτισης και η ίδρυσή του χρονολογείται από το 1995, ύστερα από πρωτοβουλία του επιχειρηματία Γεράσιμου Βασιλόπουλου. Πρόκειται δε για ένα Ίδρυμα, το οποίο προσφέρει σημαντικές κοινωνικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα δε σήμερα που η περίοδος είναι κοινωνικά κρίσιμη.

Στη διάρκεια της λειτουργίας της, η Τράπεζα Τροφίμων, έχει προσφέρει συνολικά 16.300 τόνους προϊόντων σε συσσίτια, εκκλησίες, ιδρύματα, γηροκομεία αλλά και οικογένειες. Μέσα στο δυσμενές οικονομικό και κοινωνικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, ο ΣΕΒΤ, ως βασικός τροφοδότης, εξακολουθεί να στηρίζει με ιδιαίτερη φροντίδα την Τράπεζα Τροφίμων. Εν όψει των Πασχαλινών εορτών, προγραμματίζει όπως κάθε χρόνο την αποστολή 80 τόνων τροφίμων, στηρίζοντας έμπρακτα το δύσκολο έργο του ιδρύματος.

Κάθε χρόνο, η Τράπεζα Τροφίμων συλλέγει πάνω από 1.000 τόνους τροφίμων, ενώ υπολογίζεται πως κάθε εβδομάδα σιτίζει 23.000 ανθρώπους. Καθημερινά, στην Αττική, τροφοδοτεί 84 συσσίτια, 21 ιδρύματα φροντίδας παιδιών, 17 Φορείς υποστήριξης ΑΜΕΑ & κέντρα ψυχικής υγείας, 10 γηροκομεία, 7 δομές υποστήριξης ευπαθών κοινωνικά ομάδων και 5 κέντρα απεξάρτησης.