Νέα ρεκόρ αφίξεων και εσόδων, με αιχμή τις αεροπορικές και οδικές αφίξεις

Παράλληλα, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις θα φθάσουν τα 14,5 δισ. ευρώ έναντι 13,5 δισ. ευρώ το 2014. Στο Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο Αυγούστου 2015 του SETE Intelligence για τον ελληνικό τουρισμό, ο ΣΕΤΕ κάνει λόγο για συνολική αύξηση αεροπορικών αφίξεων 6,9% το διάστημα Ιανουάριος-Ιούλιος 2015, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Σημαντικό ρόλο στην αύξηση αυτή διαδραματίζει η Αθήνα, με αύξηση 28% τον μήνα Ιούλιο (+26,5% επτάμηνο).

Όσον αφορά στην ακτοπλοϊκή επιβατική κίνηση, προκύπτει μείωση της επιβατικής κίνησης από και προς Ιταλία την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου κατά 9%, ενώ μειωμένη είναι και η κίνηση των επιβατών στην εσωτερική ακτοπλοϊα αν αφαιρεθεί η κίνηση που οφείλεται σε κινήσεις μεταναστών. Όσον αφορά στην εισερχόμενη οδική κίνηση από την αρχή του έτους έως την 31η Ιουνίου προκύπτει αύξηση 22%, ποσοστό που ερμηνεύεται σε 6,46 εκατ. αφίξεις. Όσον αφορά στους δείκτες ποιότητας των ελληνικών ξενοδοχείων καθώς και ξενοδοχείων σε διεθνώς ανταγωνιστικούς προορισμούς, ο ΣΕΤΕ αναφέρει ότι τον Ιούλιο του 2015 ο δείκτης ικανοποίησης για την Ελλάδα βρίσκεται στο 85,6%.

Τέλος, ο ΣΕΤΕ προχώρησε σε ανάλυση των δεικτών ποιότητας κατά την εβδομάδα που μεσολάβησε μεταξύ της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος και της πραγματοποίησής του (27/06 – 05/07), με στόχο τη διερεύνηση του κατά πόσο επηρεάστηκαν οι υπηρεσίες προς τους τουρίστες λόγω της αστάθειας που επικράτησε στη χώρα. Επίσης, προχώρησε στην ίδια ανάλυση και για το αμέσως επόμενο διάστημα (06/07 – 31/07) προκειμένου να εντοπίσει τυχόν επιπτώσεις από τα capital controls. Όπως προκύπτει από την ανάλυση, δεν υπήρξε πρακτικά καμία επίπτωση στην ικανοποίηση των πελατών, η οποία παρέμεινε σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και σε ορισμένες περιπτώσεις παρουσίασε αύξηση.