Σε συμφωνία για την καταβολή 19,2 εκατ. δολαρίων προχώρησε η Ford Motor Company, σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό με την εμπλοκή 40 Πολιτειών, σχετικά με ψευδείς ισχυρισμούς σε διαφημίσεις της. Η έρευνα αποκάλυψε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία προέβαλλε αναληθή στοιχεία αναφορικά με την οικονομία καυσίμου και τη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου ορισμένων από τα υβριδικά μοντέλα της, μεταξύ 2013 και 2014.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία είχε «τρέξει» διαφημίσεις που δεν αποτύπωναν ορθά την απόσταση που θα μπορούσε να διανύσει ένας οδηγός με μία μόνο δεξαμενή αερίου στο C-Max, ισχυριζόμενη ότι το οδηγικό στιλ δεν θα επηρέαζε την πραγματική οικονομία καυσίμου. Επίσης, υποστήριζε ότι προσέφερε μεγαλύτερη οικονομία σε σχέση με τα ανταγωνιστικά υβριδικά μοντέλα. Οι κατηγορίες αφορούν ακόμη πρακτικές παραπλάνησης γύρω από τον ισχυρισμό «best in class» για τη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου για το μοντέλο Super Duty.

Ο συμβιβασμός αναγκάζει τη Ford να πληρώσει και απαγορεύει παραπλανητικούς ισχυρισμούς στις διαφημίσεις των νέων μοντέλων της. Η Ford δεν παραδέχθηκε κάποιο ατόπημα. Εκπρόσωπός της δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που το ζήτημα επιλύθηκε χωρίς κανένα δικαστικό εύρημα ανάρμοστης συμπεριφοράς. Συνεργαστήκαμε με τις αρχές για να επιλύσουμε τους προβληματισμούς τους».

(Πηγή: TheDrum)