Η αγορά λειτουργεί ως να ισχύει και αναμένει τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης
Mε την αποδοχή ισχύος του νόμου περί επιβολής φόρου 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων λειτουργεί η αγορά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει σχετική επίσημη Υπουργική απόφαση για την αναβολή εφαρμογής του, αναβολή που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Έτσι, στο τέλος κάθε μήνα, με έναρξη την 1η Ιανουαρίου 2015, θα αποδίδεται ο φόρος από τους διαφημιζόμενους στα κανάλια, τα οποία θα πρέπει να τον αποδίδουν στο δημόσιο. Η πρώτη καταβολή του φόρου σύμφωνα με τον νόμο αναμένεται να γίνει στις 20 Φεβρουαρίου και θα αφορά στον Ιανουάριο. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες φαίνεται να υπάρχει κάποια κινητικότητα στο όλο ζήτημα, με αφορμή πληροφορίες που θέλουν την Γενική Γραμματέα Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου, να έχει ετοιμάσει απόφαση με την οποία μετατρέπεται η ανά μήνα απόδοση του φόρου σε ετήσια, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι η καταβολή του φόρου αναβάλλεται για τον Ιανουάριο του 2016.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν την απόφαση αυτή να έχει ληφθεί στις 12 Ιανουαρίου και να οδεύει προς δημοσίευση στο ΦΕΚ, κάτι που όπως αναφέρουν στο Daily Fax παράγοντες της αγοράς, δεν έχει ακόμα συμβεί, οπότε θεωρητικά δεν ισχύει. Τα παραπάνω στοιχεία διατηρούν θολό το τοπίο στο τι τελικά θα συμβεί, ωστόσο η αγορά λειτουργεί σαν να ισχύει ο νόμος. Οι πολιτικές εξελίξεις λόγω των επερχόμενων εκλογών ενισχύουν το κλίμα αβεβαιότητας, καθώς κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το τι θα αποφασίσει η νέα κυβέρνηση.