Περιλαμβάνει 70 από τα μεγαλύτερα sites στην Ελλάδα

Tο «Market Insights» είναι το εργαλείο προβολής και διαχείρισης δεδομένων της μέτρησης και παρουσιάστηκε προ ημερών στα δέκα μεγαλύτερα media agencies αλλά και σε εκπροσώπους των ΣΔΕ, ΕΔΕΕ και ΙΑΒ που συμμετείχαν ως παρατηρητές στο διαγωνισμό ανάθεσης που διενήργησε το 2013 η ΕΝΕΔ, με νικήτρια την κοινοπραξία AT Internet/Nugg.ad.

Η νέα Μέτρηση αναβαθμίζει σημαντικά το ελληνικό ψηφιακό οικοσύστημα καθώς, πέραν των κλασσικών στοιχείων για unique users/browsers, page impressions και visits, για πρώτη φορά διαχωρίζονται κρίσιμα μεγέθη επισκεψιμότητας όπως το web, το mobile (και τα apps) και το video ενώ τα δημογραφικά στοιχεία που παρέχονται είναι με την μέθοδο του predictive audience profiling, ιδιαίτερα διαδεδομένη στις προηγμένες αγορές. Παράλληλα, παραδόθηκε στα media agencies και στους θεσμικούς εκπροσώπους ο Κώδικας Μετρήσεων & Πιστοποίησης που εκπόνησε σχετική Επιτροπή Μελών της ΕΝΕΔ και περιλαμβάνει τους κανόνες έγκυρης επισκεψιμότητας και τις βέλτιστες πρακτικές δεοντολογίας. Τέλος, καίριο σημείο αποτελεί η ιδιαίτερα υψηλή αξιοπιστία της νέας Μέτρησης καθώς όλα τα στοιχεία πιστοποιούνται σε μηνιαία βάση από τον διεθνή οργανισμό auditing OJD.

«H νέα μέτρηση αποτελεί ποιοτικό άλμα που, σε συνδυασμό με την πιστοποίηση, πραγματικά δημιουργεί νέα δεδομένα διαφάνειας και αξιοπιστίας στο ελληνικό Ιντερνετ ενώ παρέχει μία ισχυρή βάση για την περαιτέρω ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη της διαφημιστικής αγοράς» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΝΕΔ Θωμάς Σιωζόπουλος. Στην ΕΝΕΔ συμμετέχουν τα ιδρυτικά μέλη 24 Media, ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟΣ, Ναυτεμπορική, Αθηνόραμα, MEGA, Antenna, STAR, Prime Media, Capital.gr ενώ το 2013 έγιναν μέλη και οι Phaistos, JIP (Newsit/TLife), Αττικές Εκδόσεις, Χρυσή Ευκαιρία, Δάφνη Επικοινωνίες, Motor Press, Newsphone, ΝΟΑ (meteo.gr), Gloman, Skrοutz και Pressbox.