Ενημέρωση από την Πολιτεία ζητά ο ΣΕΤΕ

Ανακοίνωση σχετικά με την παύση λειτουργιών της Thomas Cook εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ζητώντας την άμεση ενημέρωση του τουριστικού κόσμου για την ισχύουσα κατάσταση αλλά και τον μελλοντικό σχεδιασμό εκ μέρους της Πολιτείας.

Ο Σύνδεσμος καλεί τον ιδιωτικό τομέα να δείξει ψυχραιμία και αλληλεγγύη προς τους τουρίστες, αποτυπώνοντας τα υψηλά standards φιλοξενίας της χώρας, εκφράζοντας πίστη στην ποιότητα του ελληνικού τουρισμού μπροστά στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Η Πολιτεία θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ενημέρωση του τουριστικού κόσμου, για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση από σήμερα όσον αφορά την Thomas Cook UK, αλλά και για το τι ακριβώς ισχύει με τις άλλες αγορές (Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σκανδιναβία).

Παράλληλα, θα πρέπει να σχεδιάσει και να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα για την απορρόφηση των προβλημάτων που θα προκύψουν στις τουριστικές επιχειρήσεις. Από την πλευρά μας, όλος ο ιδιωτικός τομέας, χρειάζεται να δείξει ψυχραιμία και κυρίως αλληλεγγύη στους χιλιάδες τουρίστες της Thomas Cook που βρίσκονται στην Ελλάδα».