Η Kellogg Company λειτουργεί, πλέον, ως δύο ξεχωριστές οντότητες, με τις επωνυμίες WK Kellogg Co και Kellanova, μετά την απόσχιση της επιχείρησης δημητριακών της Βόρειας Αμερικής από τη συνολική εταιρεία, νωρίτερα μέσα στο έτος.

Οι δύο διαφορετικές ταυτότητες, η μία εκ των οποίων αποτίει φόρο τιμής στην κληρονομιά της εταιρείας, ενώ η άλλη είναι προσανατολισμένη προς το μέλλον, αντικατοπτρίζουν τη διαφορετική τους προσέγγιση στο brand building.

Ως αποτέλεσμα, πολλά εμβληματικά εμπορικά σήματα, όπως τα Pringles, Pop-Tarts και Nutri-Grain, θα βρίσκονται πλέον κάτω από το σήμα της Kellanova. Η εν λόγω μάρκα θα «διαχειρίζεται», επίσης, μια σειρά από διεθνή brands δημητριακών, συμπεριλαμβανομένων των Frosties, Special K, Coco Pops κ.ά.

Εν τω μεταξύ, η WK Kellogg Co θα δραστηριοποιείται σε ΗΠΑ, Καναδά και Καραϊβική, αναλαμβάνοντας την ιδιοκτησία των brands δημητριακών, συμπεριλαμβανομένων των Frosted Flakes, Special K, Raisin Bran, Rice Krispies και Corn Flakes. Ωστόσο, το brand της Kellogg’s δεν πρόκειται να εξαφανιστεί.

Οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να το βλέπουν στις συσκευασίες των προϊόντων σε όλον τον κόσμο – αλλά θα το μοιράζονται τόσο η WK Kellogg Co όσο και η Kellanova.

(Πηγή: Marketingweek.com)