Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της Global Sustain για τα μέλη του δικτύου της, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, το 1ο ESG I Unplugged – μία σειρά από μηνιαίες θεματικές πάνω σε κρίσιμα θέματα Βιωσιμότητας.

Η «κλειστού τύπου» εκδήλωση που είχε θέμα «Food Waste Management: Challenges & Opportunities» έλαβε χώρα στον εκθεσιακό χώρο Print Café της εταιρείας PressiousArvanitidis. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη μορφή roundtable και το πάνελ συνέθεσαν οι: Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Εταιρικής Υπευθυνότητας στην ΑΒ Βασιλόπουλος, Σοφία Κουτσιάνη, Διεύθυνση Διασφάλισης Ποιότητας στην Ελληνικά Γαλακτοκομεία, Δημήτρης Παπαστεργίου, εν ενεργεία Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, συνιδρυτής και διαχειριστής της ΜΚΟ «Μπορούμε», Θεανώ Μπάκα, Διευθύντρια Υπηρεσιών Τουρισμού της TÜV Austria Hellas, Ράνια Ασσαριωτάκη, Ανώτερη Διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης Αμερικανικού Κολλεγίου.

Συντονιστής του πάνελ ήταν ο Δρ. Αθανάσιος Κρυστάλλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Επιχειρηματικότητας στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών Deree. Τα κυριότερα σημεία στα οποία κατέληξαν οι συμμετέχοντες ήταν: εξορθολογισμός της κατανάλωσης, κίνητρα στις επιχειρήσεις, εκπαίδευση των καταναλωτών, ενδυνάμωση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης στην κυκλική οικονομία, προσφορά στην κοινωνία.