Σύσσωμη η αγορά των πωλήσεων παρευρέθηκε χθες, Πέμπτη 27 Μαρτίου, στην τελετή απονομής των Sales Excellence Awards 2014, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, μέσα σε ένα αισιόδοξο κλίμα. Τα Sales Excellence Awards, τα οποία είναι μία πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδας (ΙΠΕ) και διοργανώθηκαν σε συνεργασία με την εταιρεία BOUSSIAS για δεύτερη χρονιά, είναι τα βραβεία που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις βέλτιστες πρακτικές πωλήσεων σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους στην Ελλάδα.

Αναγνωρίζοντας την αριστεία στις πωλήσεις
Στην τελετή, στην οποία παρευρέθηκαν πάνω από 350 υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην χώρα μας, παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν οι πρακτικές και οι εταιρείες εκείνες που διακρίθηκαν στις διαφορετικές κατηγορίες των βραβείων, μέσω της αδιάβλητης διαδικασίας, που θεσμοθέτησε το ΙΠΕ και η εταιρεία BOUSSIAS, από την κριτική επιτροπή των βραβείων.

Τιμητικές διακρίσεις και απονεμητές
Εκτός από τις εταιρείες που βραβεύθηκαν, στο τέλος της βραδιάς απονεμήθηκαν δύο τιμητικά βραβεία: στον αείμνηστο Στέλιο Σταυρίδη -το βραβείο παρέλαβε ο γιος του Κωνσταντίνος Σταυρίδης- και στον καθηγητή Γεώργιο Αυλωνίτη για την συνεισφορά τους στο κλάδο των Πωλήσεων.

Ο Στέλιος Σταυρίδης είχε μακρά και πετυχημένη πορεία επαγγελματία manager από το 1984, σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις σε πολύ μεγάλες Ελληνικές βιομηχανίες και οργανισμούς (όπως Lavipharm, Ηρακλής, Αιγαίον, ΕΛΔΑ, ΕΥΔΑΠ, ΤΑΙΠΕΔ). Το 1991 ίδρυσε τον επιχειρηματικό Όμιλο Piscines Ideales. Το 2006 τιμήθηκε με το Βραβείο του Έλληνα Quality Leader of the Year από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας. Είχε διατελέσει Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Ο Γεώργιος Αυλωνίτης είναι Καθηγητής του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Η συμβολή του στους χώρους του Μάρκετινγκ και των Πωλήσεων έχει ανaγνωρισθεί διεθνώς αφού διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (European Marketing Academy – EMAC) καθώς και πρόεδρος του Global Sales Science Institute (GSSI). Είναι επίσης από τους εμπνευστές της Ίδρυσης της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ της οποίας είναι και εκλεγμένος Πρόεδρος. Έχει διατελέσει σύμβουλος και εκπαιδευτής σε θέματα στρατηγικού Μάρκετινγκ και Οργάνωσης Πωλήσεων σε περισσότερες από 80 επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η δημοσιογράφος Πηνελόπη Γαβρά, ενώ τα βραβεία απένειμαν στους νικητές: Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Στέφανος Κομνηνός, ο Λάμπρος Γιαννούχος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδας (ΙΠΕ) και Εμπορικός Διευθυντής της Alumil, ο Μιχάλης Φανδρίδης, Γενικός Γραμματέας του ECR Hellas, ο Νίκος Καραγεωργίου, Πρόεδρος του ΕΣΒΕΠ, ο Θάνος Μαύρος, Γενικός Διευθυντής της Planning SA, ο Χριστόφορος Γκόκας, COO My Market και μέλος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, ο Αλέξανδρος Δούκας, Γενικός Διευθυντής VLTs του ΟΠΑΠ και Αντιπρόεδρος του ΙΠΕ, ο Γιώργος Ευσταθίου, Διευθυντής Ανάπτυξης Δικτύου MAPFRE ASISTENCIA και Ταμίας του ΙΠΕ, ο Βλάσης Σταθακόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μάρκετινγκ, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Άγγελος Μάρκου, Γενικός Διευθυντής Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης και μέλος του Δ.Σ. του ΙΠΕ και ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων και Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Δουκίδης.

Χορηγός των βραβείων είναι η εταιρεία West SA, Χορηγός Οίνου η Limnos Organic Wines και Χορηγός Καφέ η Nespresso.

Περισσότερες πληροφορίες και οι νικητές: www.salesexcellenceawards.gr