Απάντηση στο πώς μπορεί να υπάρξει πρόοδος στην αντιμετώπιση του σεξισμού κλήθηκαν να δώσουν τρεις γυναίκες με σημαντική πορεία στον χώρο τους, στο πλαίσιο του 2ου ετήσιου συνεδρίου The Upfront Initiative, το οποίο διοργανώνεται από τη Lifo και την Tsomokos.

Στο πάνελ με θέμα «Σεξισμός, ageism, αξιοκρατία και εξέλιξη σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα» που συντόνισε η δημοσιογράφος της Lifo, Χριστίνα Γαλανοπούλου, η δημοσιογράφος, DJ και ακτιβίστρια, Φώφη Τσεσμελή τόνισε ότι «συζητάμε ακόμα τα αυτονόητα. Αυτό νιώθω και με πληγώνει».

Η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΔΕΗ, Σοφία Δήμτσα ανέφερε πως στη ΔΕΗ δεν υπάρχει κριτήριο φύλου και πως οι γυναίκες καλύπτουν το 37% των διευθυντικών θέσεων, ποσοστό που φθάνει στο 42% σε θέσεις μεσαίων στελεχών ενώ η σεφ Γωγώ Δελογιάννη υπογράμμισε την έλλειψη ευκαιριών των γυναικών να βρεθούν σε ηγετικές θέσεις. Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων και του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.